YÖK Başkanı'ndan ODTÜ olayları açıklaması


YÖK Başkanı Yekta Saraç, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili olarak, "ODTÜ rektörümüzü bugün YÖK'e davet ettim. Olayların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedim." dedi.

Saraç, ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili kendisine ait sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. ODTÜ yerleşkesinden son günlerde yaşanan mescit tartışmaları ve ibadetini yapmak isteyen öğrencilere yönelik bazı müdahaleler bulunduğu haberlerini yakından takip ettiğini belirten Yekta Saraç, şunları kaydetti: "Üniversitelerimizi aykırı fikirlerin barınabildiği emin bir liman haline getirme arzusunda olan bir kişi olarak bu ve benzeri olaylardan üzüntü duyduğumu, yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmediğimi belirtmek isterim. Üniversite yerleşkelerimizde tüm öğrencilerimizin her türlü dini vecibelerini 'özgür ve güvenli' bir ortamda yerine getirebilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Bu bağlamda, son günlerde yaşanan olayları görüşmek üzere ODTÜ rektörümüzü bugün YÖK'e davet ettim. Kendisinden yaşanan hadiseler hakkında bilgi aldım. Olayların tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedim. Ayrıca, konuyla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere YÖK Genel Kurulu üyemizi de görevlendirdim." CİHAN
<< Önceki Haber YÖK Başkanı'ndan ODTÜ olayları açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER