'Yolsuzluk nedeniyle ara verilen asker tutuklamaları devam ediyor'


MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu'nun tutuklanmasına itiraz edildi. Avukatlar, yolsuzluk soruşturmalarının ortaya çıkmasıyla ara verilen asker tutuklamalarının aynen devam ettiğini ileri sürdü.

İstanbul'da yürütülen MİT TIR'ları soruşturması kapsamında Tümgeneral İbrahim Aydın, Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu 29 Kasım da tutuklanmıştı. Aydın ve Celepoğlu için avukatları Cuma günü itirazda bulunmuştu. Celepoğlu'nun avukatı Vural Ergül de bugün itiraz dilekçesini mahkemeye sundu.

Müvekkilinin asker olduğunu belirten Ergül, iddia edilen suçun da askerlik hizmetiyle ilgili olduğunu, bu nedenle her halükarda askeri mahkemelerin yetkili olduğunu ileri sürdü.

Ergenekon, Balyoz davalarını hatırlatan avukat Ergül, "Terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde hedef seçilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları, daha sonra değişen siyasi konjonktürde, siyasi iradenin değişen tutumu ile birlikte özgürlüklerine kavuşmuş ve halen tazminat ve suç duyuruları ile adalet arayışlarını sürdürmektedir. Sözü edilen terör örgütü faaliyetleri, kamuoyunda 17-25 Aralık operasyonları sonucunda başlayan yeni süreçte kısmen durmuş ise de bugün yeniden yine terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde hedef seçilerek tutuklanan TSK mensupları gibi maalesef ve düpedüz Ergenekon, Balyoz kumpaslarının o tek tip tutuklama kararlarının birebir benzeri bir karar ile müvekkilimde tutuklanmıştır." dedi.

Avukat Ergül, muvazzaf subay ve generallerin tutuklanmaya, terfi ve tayinlerine engel olunmaya devam edildiğini kaydetti.

Avukat Ergül, tutuklama kararını veren İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin bu kararından vazgeçmesini aksi durumda itiraz dilekçesini İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne göndermesini istedi.
Yolsuzluk-nedeniyle-ara-verilen-asker-tutuklamalari-devam-ediyor-1961303.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber 'Yolsuzluk nedeniyle ara verilen asker tutuklamaları devam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER