'Yönetmelikler öğretmenlerin nöbet tutmasını zorunlu kılıyor'


SİVAS (CİHAN)- Sivas Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, sendikaların nöbet uygulaması ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi. Çınar, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının tek başına bir şey yapamayacağını, mevzuata göre nöbetin öğretmenlerin asli görevi olduğunu, yönetmeliklerin nöbeti zorunlu kıldığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek eğitim öğretim kalitesinin daha da artırılması ile ilgili yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, sendikaların nöbet uygulaması ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi.

Bir öğretmenin aldığı maaş karşılığı haftada 15 saat derse girmek ve ayrıca nöbetleri de tutmak zorunda olduğuna işaret eden Çınar şöyle devam etti: "Bu yönetmeliklerde açıktır; 'Nöbet öğretmenin asli görevidir' der. Tabi biz de öğretmenlerimizin ekonomik olarak desteklenmesini istiyoruz. Buna karşı değiliz. Bakanlık bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile yazışma yapıldığını ve nöbetle ilgili ücret verileceğini açıkladı. Hafta sonu kurslarına ek ders ücreti 2 katına çıktı. Hafta sonu kurslarında fedakârlık yapacak öğretmenlere fazladan ek ders ücreti verilecek. Bakanlığın hemen oturup da karar verme şeyi yok. Maliye Bakanlığından izin alması gerekiyor. Şu andaki mevcut yönetmeliğe göre öğretmenlerimizin asli görevidir. Yarın mevzuat değişir o ayrı ama şu an için mevzuat öğretmenlerin nöbet tutmasını zorunlu hale getirir."

Tartışmalara neden olan okul müdürleri ve yardımcılarının değiştirilmesiyle ilgili de konuşan Çınar, okul yöneticilerinin yönetmelik gereği kurulan komisyon tarafından değerlendirildiğini, üyelerin yönlendirilmesinin mümkün olmadığını savundu. Çınar ayrıca hayata geçirmeyi planladıkları 'Eğitimde Sivasi Hareketler Projesi' hakkında da bilgi verdi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Yönetmelikler öğretmenlerin nöbet tutmasını zorunlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER