YSK'dan diploma açıklaması

Cumhurbaşaknı Erdoğan’ın yükseköğrenim diplomasına sahip olup olmadığı son günlerde bir kez daha gündeme geldi.

YSK'dan diploma açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan öğrenim belgelerini isteyen YSK Başkanı Sadi Güven, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili krize ‘açıklık getirdi': “Verecek yanıtım yok.”

Diken'in ulaştığı Demirtaş, 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendisinden üniversite diplomasını istediğini söyledi: “YSK'ya tasdikli diploma örneğimi teslim ettim.”

Seçimlerin diğer adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu'ysa Diken'e şunları anlattı: “YSK'ya, talepleri üzerine üniversite diplomamın yanısıra yükseklisans, doktora, doçentlik ve profesörlük belgelerimin tümünü teslim ettim.”

Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili görüşmek için telefonla ulaştığımız YSK Başkanı Sadi Güven'e, “Seçimlerden önce diğer adaylar, kurumunuza diplomanın yanısıra sahip oldukları tüm öğrenim belgelerini ilettiklerini söylediler. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da tarafınıza dört yıllık üniversite diplomasını vermiş olması gerekiyor. Bu belgeler size teslim edildi mi” diye sorduk.

YSK başkanı, üç gün sonra dönüş yaparak, “Sorularınıza verecek yanıtım yok” dedi.

Ne olmuştu?

Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasına sahip olup olmadığı son günlerde bir kez daha gündeme gelmişti.

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin seçim tutanağının ‘tam kanunsuzluk' içerdiği gerekçesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulunmuştu.

Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız' ve ‘mesnetsiz' diye nitelerken, Erdoğan'ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu duyurmuştu.

Erdoğan ise ‘tartışmalı' diplomasının yeniden gündeme gelmesine ilişkin ‘sınıf arkadaşı' Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat'a seslendi: “Arşivden çıkart şu diplomayı.”

Bir türlü ortaya çıkarılamayan diploma için son olarak Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nden değil Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu'ndan mezun olduğunu belirtmişti.



Kaynak: Tunca Öğreten / DİKEN 
<< Önceki Haber YSK'dan diploma açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER