Yüksekova ve Şemdinli'de bazı bölgeler, Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi


Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesi kırsallarında bazı bölgeler, 05 Ekim ile 20 Ekim 2015 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildi.

Valiliğin basın açıklamasında, bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemlerinin şehrin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı ifade edildi. Bu eylemler neticesinde vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı belirtilen açıklamada, "Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır." denildi.

Açıklamada, bu tedbirler kapsamında Yüksekova ve Şemdinli'de bazı bölgelerin Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiği aktarılarak, vatandaşların 20 Ekim tarihine kadar bu bölgelere girmesinin yasaklandığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Yüksekova ve Şemdinli'de bazı bölgeler, Özel Güvenlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER