Yunanistan'da mülteci ve göçmen kaosu büyüyor


unanistan'da adalar dışında misafir edilen toplam 16 mülteci ve göçmen misafirhanesinde binlerce kişi mahsur kaldı. Makedonya'ya son 48 saatte girenlerin sayısı sadece bin 110 olurken, aynı zaman diliminde Yunanistan'a giriş yapanlar ise 7 bin oldu.

Atina, Selanik ve Makedonya sınırına doğru ondan fazla şehirde mahsur kalan binlerce mülteci ve göçmene rağmen Ege'den girişler sürüyor. Balkan ülkeleri ile Avusturya'nın çıkardığı engeller sebebiyle Yunanistan'da sıkışıp kalan kadın, çocuk ve her yaştan mülteciye kalacak yer bulma konusunda tam bir kaos yaşanıyor.

Son 48 saatte Yunanistan-Makedonya sınırına bin 110 mülteci ulaşırken, Yunanistan'a bu süre zarfında giriş yapanlar 7 bin oldu. Yaklaşık 5 bin mültecinin de Makedonya sınırına ulaşmak için otoban ve şehirlerarası yollar boyunca tehlikeye aldırış etmeden yürüdükleri açıklandı. Bu bölgelerde belediyelerden geçici misafirhaneler temin etmeleri istendi. Bu kapsamda Kavala, Kozani ve diğer şehirlerde biner kişilik geçici mülteci ve göçmen merkezleri oluşturuldu.

GİRENLER ÇOK, ÇIKANLAR AZ

Yunan Kamu Düzeni Bakanlığı verilerine göre 22-23 Şubat tarihlerinde Makedonya'ya giriş yapan mülteci sayısı 250, 23-24 Şubat'ta ise 860 oldu. 22-23 Şubat'ta (24 saatte) Yunanistan'a giriş yapanların sayısı 4 bin, 24 Şubat'ta ise 3 bin olarak kaydedildi.

Bu arada Selanik yakınlarındaki Diava'ta kampında misafir edilen bin mülteci ve göçmenin tel örgüyü yıkarak Makedonya sınırına doğru hareket ettikleri bildirildi.

Başkent Atina'da binlerce mülteci ve göçmen için kalacak yer temini konusunda da sorunlar yaşanıyor. Pire limanına ulaşan mültecilerin daha fazla yığılmaya sebebiyet vermemesi için 4 farklı misafirhane hazırlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Yunanistan'da mülteci ve göçmen kaosu büyüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER