Yüzde 100 yerli olan yeni nesil Ecotorq motoru Eskişehir'de üretime başlıyor


Ford Otosan'a ait ve yüzde 100 Türk mühendisliği eseri olan yeni nesil Ecotorq motoru, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katılacağı törenle Eskişehir'de kamuoyuna tanıtılacak.

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan'a ait ve yüzde 100 Türk mühendisliği eseri olan yeni nesil Ecotorq motorunun Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katılacağı törenle Eskişehir'de 30 Mart Çarşamba günü kamuoyuna tanıtılacağını söyledi.

Yengün, açıklamasında şöyle dedi: "Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan olarak gelişmiş Ar-Ge gücümüzün bir meyvesi olan, fikri ve sınai hakları tamamen Ford Otosan'a ait ve yüzde 100 Türk mühendisliği eseri olan yeni nesil Ecotorq motorumuzu kamuoyuna tanıtmaya hazırlanıyoruz. 30 Mart 2016 Çarşamba günü, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç'un ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık'ın katılımı ile Eskişehir İnönü fabrikamızda düzenleyeceğimiz, yeni nesil Ecotorq motorumuzun seri üretimine başlama törene herkese bekliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Yüzde 100 yerli olan yeni nesil Ecotorq motoru Eskişehir'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER