Zekat operasyonunda 4 tutuklama

İstanbul merkezli birçok ilde başlatılan sadaka ve zekat operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimlerden 59’u serbest bırakılırken 4 isim tutuklandı.

Zekat operasyonunda 4 tutuklama

Nöbetçi Anadolu 10. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklama talebiyle sevk edilen kişilerden F.B., F.C., M.K. ve Z.B., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 5 kişi için yurt dışına çıkış yasağı konularak, karakola imza atma yükümlülüğü getirildi. 
Öte yandan, adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere savcılıkça mahkemeye sevk edilen 17 kişiye de adli kontrol hükümleri uygulandı. Soruşturma kapsamında, Emniyet'te ifadeleri tamamlanan 44 kişi sabah saatlerinde adliyeye getirilmiş, ifadeleri alınan 44 kişiden 9'u tutuklanma, 17 kişi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 18 kişi ise savcılıkta verdikleri ifadenin ardından serbest kalmıştı.  Halen Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam eden 49 kişinin de yarın sabah adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. DHA

<< Önceki Haber Zekat operasyonunda 4 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER