Zemzem sızıntısı Youtube'da


Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz himayesinde gerçekleşen Kabe'deki genişletme çalışmaları sırasında meydana gelen zemzem sızıntısı görüntüsü, izlenme rekoru kırdı. Sızıntıyı videoya çeken bir güvenlik görevlisinin önceki gün Youtube'a yüklediği görüntü yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendi. Ne zaman meydana geldiği belirtilmeyen sızıntı sorununun kısa sürede giderildiği belirtildi.

Mescid-i Haram'daki üçüncü genişletme çalışması esnasında duvar dibinden su çıkması, bir güvenlik görevlisinin dikkatini çekti. Sızan suyun zemzem olduğunu fark eden görevli, cep telefonuyla videoya çektiği görüntüleri önceki gün Youtube'a yükledi. Video yaklaşık 100 bin kişi tarafından izlendi.

Görüntülerde, sızan zemzem suyunun inşaat alanına yayıldığı görülüyor. Bir görevli ise suyu içtikten sonra "Bu Zemzem suyu, Allah'ın Müslümanlara bitmeyen bir lütfu." diyor.

Öte yandan olay, yetkililer tarafından basit bir problem olarak değerlendirildi. Sızıntı sorununun ise kısa sürede giderildiği aktarıldı.

KABE'DEKİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Suudi Arabistan'ın vefat eden Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El-Suud döneminde 2009 yılında başlatılan genişletme çalışmalarının dün itibariyle sonlandırıldığı açıklandı. Şimdiye kadarki en büyük genişletme projesiyle Kabe, bundan böyle aynı anda 107 bin kişi tarafından tavaf edilebilecek. Kabe'de ayrıca, 278 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Zemzem sızıntısı Youtube'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER