Zeydan Karalar: Amacımız Seyhan'ı bütünüyle dönüştürmek


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yeniden düzenlenen Türkocağı Mahallesi Çocuk ve Dinlenme Parkı'nın açılışını yaptı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği açılışta Zeydan Karalar, hizmet döneminde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkocağı Mahalle Muhtarı Osman Kaya, "Yıllardır bu park atıl bir vaziyetteydi. İlk defa bir belediye başkanı parkı inceledi ve yenilenmesine karar verdi. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yenilenen parkın açılışında yaptığı konuşmada, gerçekleştirmeyi planladığı projeler ve bu süreçte yaşadıkları hakkında da bilgi verdi. Başkan Karalar, "Amacımız Seyhan'ı bütünüyle dönüştürmek. Seyhan'ı değiştirmek. Seyhan'ı bu kötü görüntüden kurtarırken modern bir hale getirmek. Bu anlamda benim ilk projem; Yenibey, Hürriyet, Barboras'tur. Ve yaklaşık 16 aydır bakanlıkta bekliyor. Biz buradaki sekiz mahallenin dönüştürülmesiyle ilgili çok ciddi projeler yaptık bakanlığa gönderdik. Ama bakanlık onaylamadan biz yol alamıyoruz. Benim arzum, buraları modern bir kent haline getirmektir." şeklinde konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisi göreve başladıktan sonra asfalt çalışmalarının miktarının ve hizmet kalitesinin arttığını söyledi. Başkan Karalar şu bilgileri verdi: "Asfalt ekip sayısını önce 3'ten 6'ya çıkarttık. Talep üzerine bir ekip daha arttırdık. Asfalt ekibi sayısı 7 oldu ama mevcut sokaklarımızın bakım, onarım ve yenilenmesine yine yetmiyor. Yedi asfalt ekibi iki vardiyada gece gündüz çalışacak. Kısaca 14 ekip Seyhan'ın yol işini düzenlemek için sizlere hizmet verecek. Seyhan'da iki sene önce günde 300-400 ton asfalt dökülüyordu. Biz her gün bin 100 ton asfalt döküyoruz."

Zeydan Karalar, önümüzdeki aylarda bölgede yeni bir semt pazarı yapılacağı müjdesini de verdi. Eski Askerlik Şubesi civarında bir miktar kamulaştırma yapmak istediklerini aktaran Karalar, ancak hak sahipleriyle anlaşarak, onlarla helalleşerek bu işi çözmeye çalıştıklarını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Zeydan Karalar: Amacımız Seyhan'ı bütünüyle dönüştürmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER