'Zübeyde Hanım' ismi geri geldi


Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan yolların isimlendirilmeleri sırasında 'Zübeyhe Hanım Sokak'ın uzatılarak 'Cumhurbaşkanlığı Caddesi' adını alması kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Tepkiler üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni bir caddeye 'Zübeyde Hanım' isminin verileceğini açıklamıştı. Belediye Meclisi'nin son toplantısında Yenimahalle Beştepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 14 metre genişliğindeki Mertler Sokak adının 'Zübeyde Hanım Caddesi' olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi'nde grubu bulunan AKP, CHP ve MHP'li Grup Başkanvekilleri'nin önerisiyle kabul edilen önerge ile daha önce Cumhurbaşkanlığı Caddesi'ne dahil edilerek silinen 'Zübeyde Hanım Sokak'ın yerine Yenimahalle ilçesi sınırlarında bulunan bir başka sokak caddeye dönüştürülerek 'Zübeyde Hanım Caddesi' ismi verildi. Önergede "Yenimahalle ilçesi Beştepe sınırlarında bulunan 14 metre genişliğindeki Mertler Sokak isimli yolun Zübeyde Hanım Caddesi olarak değiştirilmesine ilişkin önergemizin meclis gündemine alınmasını arz ederiz." ifadelerine yer verildi.

Sokağın 'cadde'ye dönüştürülerek Büyükşehir Belediyesi uhdesine alınmasına CHP'li üyeler itiraz etti. CHP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Zübeyde Hanım isminin verilmesini doğru bulduklarını ancak sokağın 'cadde'ye dönüştürülerek Büyükşehir uhdesine alınmasına karşı çıktıklarını vurguladı. Konuyla ilgili Melih Gökçek'le Doğan Yılmazkaya arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Gökçek, "Sokak ilçe Belediyesinin mi Büyükşehir'in mi karışıklık oluyor. İlçe diyor Büyükşehir yapsın Büyükşehir diyor içle yapsın. O yüzden bu kararla bunu belirtirsek iyi olur." derken, Yılmazkaya buna karşılık "Bu konunun bu önergeyle ilgisi yok. Başka zaman da oylayabiliriz bunu. Teklif edilenle bu çok farklı bir şey." diyerek itiraz etti.

AK Parti'li üyelerin oylarıyla Gökçek'in 'cadde' teklifi kabul edildi. önerge ise üç partinin oylarıyla 'oy birliğiyle' kabul edildi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Zübeyde Hanım' ismi geri geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER