1 Mayıs öncesi 'makul şüphe' baskını

1 Mayıs öncesi 'makul şüphe' baskını

Terörle Mücadele polislerinin 30 Nisan gecesi, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok kentte yaptığı baskınlarda 79 kişi gözaltına alındı. 1 Mayıs sabahı da polis, eylemler başlamadan bazı şüpheli gördüklerine gözaltı uyguladı. Grupların Taksim Meydanı’na çıkmaması için bütün yollarda olağanüstü önlemler alındı.

1 Mayıs kutlamalarına yasaklanan Taksim Meydanı, yaklaşık 10 bin polis tarafından ablukaya alındı, bölgeye giden tüm yollar kapatıldı. Kutlama için Taksim’e çıkmak isteyen gruplara gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. DİSK ve KESK’in yürüyüşü de Beşiktaş’ta durduruldu. Gece Taksim’deki bir handa saklanan Komünist Partili grup ise koşarak Atatürk Anıtı’na ‘çıkarma’ yaptı.

İSTANBUL, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yine olağanüstü bir gün yaşadı. Kent genelinde yaklaşık 21 bin, Taksim ve civarında ise 10 bin polis görev yaptı. THY’den kiralanan uçaklarla dün sabaha karşı çeşitli illerden takviye polisler getirildi. Taksim ve çevresindeki yollar, ara sokaklar gece bariyerlerle kapatıldı. Anadolu Yakası’ndan geçeceklere karşı Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Beşiktaş ve Mecidiyeköy çıkışları çekicilerle kapatıldı.

Taksim Meydanı’na ilk olarak sabah saat 06.30’da Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gelerek Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Daha sonra 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenlerin anısına Türk-İş, Hak-İş ve bazı sendikalardan küçük gruplar Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. 

<< Önceki Haber 1 Mayıs öncesi 'makul şüphe' baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER