101 yaşındaki hastaya kalça protezi ameliyatı yapıldı


Bartın'da yaşayan 101 yaşındaki Fatma Ulubaş'a, Bartın Devlet Hastanesi'nde ameliyatla kalça protezi takıldı.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yaptığı açıklamada; "Bartın Devlet Hastanesi Ortopedi servisine sağ kalça kemiği kırığı nedeniyle müracaat eden 1915 doğumlu Fatma Ulubaş'a parsiyel kalça protezi ameliyatı gerçekleştirildi. Düşme sonucunda kırılan sağ kalça femur kemiğine kalça protezi uygulanan 101 yaşındaki hasta ameliyattan bir gün sonra ayağa kaldırıldı. Hastayı diğer hastalardan ayıran en önemli klinik öykü hastamızın 101 yaşında olmasıdır. Özellikle ileri yaş hastalarda mevcut osteoporoz nedeniyle kalça kırıklarında ve düşme sonucunda oluşan kırıklarda, uygulanan parsiyel kalça protezi ameliyatları, hastanemizde hekimlerimizin özverili ve başarılı çalışmaları sayesinde yaygın olarak yapılmaktadır. Ayrıca yapılan bu ameliyatlar sonrası hastalarımız yakınlarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilmektedirler."

Ameliyat sonrası Fatma nine ve yakınları ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Orhan Yıldız, Anestezi Uzmanı Coşkun Taş ve tüm hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Yaşına rağmen ameliyat sonrası sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen 101 yaşındaki Fatma Ulubaş'ın hafta içinde taburcu edilmesi bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 101 yaşındaki hastaya kalça protezi ameliyatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER