12 Dev Adam, Rio yolunda maçlarını Filipinler'de oynayacak


A Milli Erkek Basketbol Takımı, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları yolunda maçlarını Filipinler'de oynayacak.

2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alabilmek için mücadele edecek A Milli Basketbol Erkek Takımı, Erkekler Olimpiyat Elemeleri maçlarını Filipinler'de oynayacak.

Sırbistan, İtalya ve Filipinler'in ev sahipliğinde 4-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde ay yıldızlılar ile birlikte; Fransa, Sırbistan, Yunanistan, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Filipinler, İran, Japonya, Angola, Tunus, Senegal, Letonya, Hırvatistan, Meksika, Porto Riko ve Yeni Zellanda mücadele edecek.

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen kura çekimi sonrasında maçlarını Filipinler'de oynayacak olan ay yıldızlılar, A Grubu'nda Senegal ve Kanada ile karşılaşacak.

Eleme maçlarında gruplarını (A - B, C - D, E - F) ilk iki sırada bitiren takımlar çapraz olarak eşleşecekler. Çapraz eşleşme sonunda rakiplerini mağlup eden takımlar, final oynama hakkı kazanacaklar. Final maçını kazanan takımlar, Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. Böylelikle Sırbistan, İtalya ve Filipinler'de organize edilecek turnuva sonunda Erkekler Olimpiyat Elemeleri'ne katılacak üç takım belli olacak.

A MİLLİ KADIN BASKETBOL TAKIMI'NIN OLİMPİYAT ELEMELERİ RAKİPLERİ BELLİ OLDU

A Milli Basketbol Kadın Takımı'nın, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alabilmek için mücadele edeceği Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nin kuraları da İsviçre'nin Cenevre kentinde çekildi.

Fransa'nın Nantes kentinde 13-19 Haziran tarihleri arasında organize edilecek elemelerde ay yıldızlılarla birlikte; organizasyona ev sahipliği yapacak Fransa, İspanya, Belarus, Küba, Arjantin, Çin, Kore, Yeni Zelanda, Kamerun, Nijerya ve Venezuela mücadele edecek.

Kura çekimi sonunda A Milli Kadın Takımımız, B Grubu'nda Arjantin ve Kamerun ile birlikte yer aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber 12 Dev Adam, Rio yolunda maçlarını Filipinler'de oynayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER