'19 Eylül Atamız'dan bize en büyük mirastır'


Samsun'un Bafra ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yeni Kent Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törende Atatürk anıtına, Bafra'da bulunan üç gazi ve şehit derneği adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin tarafından çelenk koyuldu. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Şahin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Dernek Başkanı Şahin, "19 Eylül, vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün gazi olmanın gurur ve kıvancını, bir kez daha büyük coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında, Türkün kahramanlık ve cesaretin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül, Atamız'dan bize en büyük mirastır." dedi. Kıbrıs gazisi şair Mehmet Yüksel ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerden sonra Güney Kore hükümetinin Bafralı Kore gazisi Hasan Mutlu'ya gönderdiği Mehmetçik anıtı, oğlu Mustafa Mutlu'ya Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından takdim edildi.

Törene Kaymakam Arslan, Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kenan Bıyık, Garnizon Komutan Vekili Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Hakan Arıkan, Bafra Muharip Gaziler Derneği, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimler Derneği başkan ve üyeleri, askerî erkân, okul müdürleri, öğrenciler ve daire müdürleri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber '19 Eylül Atamız'dan bize en büyük mirastır' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER