20 bin öğrenciye burs müjdesi

YÖK, üniversite sınavında temel bilimlerde ilk 20 bine giren öğrencilere burs verilmesi için çalışma başlattı.

20 bin öğrenciye burs müjdesi

Mezuniyetten sonra iş bulma zorluğu sebebiyle çok tercih edilmeyen ve kapanma tehlikesiyle karşılaşan üniversite bölümlerine burs desteği geldi. Üniversite sınavında ilk 20 bine giren ve temel bilimleri seçen öğrencilere 1000-2000 TL burs imkanı tanınacak. 

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF puan türünde ilk 5 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen lisans öğrencilerine aylık 2 bin TL burs veriliyordu. Aynı puan türünde 5 bin 1 (beşbinbir) ile 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilere verilen burs ise aylık 1000 TL idi. YÖK, ilk 10 bine giren öğrencilere verilen bu bursların ilk 20 bine verilmesi için TÜBİTAK'a teklif verdi. 

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından TÜBİTAK'a yapılan teklifin ayrıntıları YÖK tarafından 'müjde' olarak duyuruldu. TÜBİTAK'ın da teklife olumlu baktığı öğrenildi. YÖK, "Temel bilimleri güçlendirmeye yönelik bir sonraki adım bu programlardan mezun olanların istihdamına yönelik 'yeni alan tanımlamalarının' yapılması olacaktır. Bu konuya ilişkin çalışmamız başlamış olup sonucunu da kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklaması yaptı.

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber 20 bin öğrenciye burs müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER