24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı


24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kütahya'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi'ndeki kutlama programına Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve çeşitli gösterilerin sunumuyla devam etti.

Programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, şunları kaydetti: "Bugünün dünyasıyla yarının 2023 Türkiye'sine, hedeflenen yeniliklerle ulaşmak bizlerin uhdesindedir. Bu yüzden en büyük sermayemiz olan bilgiyi, yeni projelerle donatıp geliştirmeliyiz. Bu da eğitimin en önemli dönütlerinden olan üreten bireyler yetiştirmemizi zorunlu kılar. Evet, esasen ahlaklı ve nitelikli bireyler, ürettikleriyle kendilerini gerçekleştirmiş olurlar. Artık son 7 yılına girdiğimiz, Cumhuriyetimizin 100.yılında, ülkenin her ferdi, kendisiyle ve toplumla barışık yenilikçi ve üreten olmalıdır. Bunu sağlamak şüphesiz sizlerin fedakarlıklarıyla mümkün olacaktır."

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Emekli öğretmenlerin Hizmet Şeref Belgelerini Vali Şerif Yılmaz takdim etti. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Öğretmenler Günü' şiir ve kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de yine Vali Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından verildi.

Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinde, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.
CİHAN
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER