"3 yıldır üstlerimize rapor ediyoruz ama..."

CHP'li Veli Ağbaba Çınar saldırısında yaralanan polisi ziyareti sırasında önemli bir bilgi elde ettiğini açıkladı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sur’a silah depolanıken 400’ün üzerinde ihbar geldi. Vali ‘Dokunmayın’ dedi” açıklaması tartışmalara sebep oldu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını değerlendiren CHP Milletvekili Veli Ağbaba, kendisindeki çarpıcı bir bilgiyi paylaştı.

Özgür Düşünce Gazetesi'ndeki habere göre Ağbaba, “Ziyaret ettiğimiz askerler polisler bütün bu gerçekleri anlatıyor. Yaralı olarak GATA’da yatan polis ve askerleri ziyaret ettik. Çınar’daki patlamada yaralanan bir polisimiz ‘Biz 3 yıldan beri üstlerimize rapor ediyoruz ama kimse duymuyordu’ isyanında bulundu” dedi.

HENDEKLER KOCA İŞ MAKİNALARIYLA KAZILDI 

Hendek kazma, silah depolama, yol kesme gibi faaliyetlerin herkes tarafından bilindiğini aktaran Ağbaba şöyle devam etti: “Vali, kaymakam herkes biliyordu bunu ama hükümet müdahale ettirmiyordu. Bu hendekler yarım günde kazılan şeyler değil. Ağır iş makinalarıyla günlerce kazılan yerler. Devletin bunu görmemesi mümkün değil. Ancak bu göz yummakla açıklanabilir. Polis ve askerin akan kanından terör örgütü sorumludur ama en büyük ihmale güvenlik güçlerine izin vermeyen valiler olmuştur. Tabi valilere talimat veren Hükümettir en başta sorumlu olan."


 ‘HAiNLERE SES ÇIKARMAYAN YETKiLiLER HESABINI VERMELi’ 


Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, çözüm süreci, açılım, kardeşlik projesi, Habur’dan sözde gerilla kıyafetiyle gelindiği günden bu yana hata yapıldığı yönünde uyarılarda bulunduklarını söyledi. Sürecin çözüm değil çözülme olduğunun altını çizdiklerini belirten Köse, “Ancak haykırışlarımız havada kaldı. Akil insanları piyasaya sürdüler. Hendekler kazılırken, mayınlar döşenirken, silahlar depo edilirken, örgütlenme olurken seyirci kaldılar. El salladılar onların hareketine. Neticede şimdi her gün şehit veriyoruz. Emir verip bu hainlere ses çıkarmayan yetkililer bunun hesabını vermeli” tepkisini gösterdi. “Devleti yönetenler PKK’ya göz yumulduğunu itiraf ettiler. Dönemin Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ‘PKK’lılar karakolun karşısından ellerini kollarını sallayarak geçerken biz müdahale etmiyoruz’ dedi” ifadesini kullanan Köse şöyle devam etti: “Terör örgütüyle daha 2 yıl önce pazarlık masasına oturdunuz şimdi inkar ediyorsunuz. Askere emir verildi de asker görevini yapmadı mı? Hayır. Çözüm süreci boyunca biriktirilen silahlarla şimdi bizim evlatlarımızın kanı dökülüyor. Zamanında güvenlik güçlerinin eli kolu bağlandı şimdi üstüne gönderiliyor.”


ÇINAR SALDIRISINDA 6 KiŞi HAYATINI KAYBETMİŞTİ


14 Ocak 2016’da Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlenmişti. Şiddetli patlamada emniyet binasında büyük hasar meydana gelirken, 1 polis ile birlikte 6 kişi hayatını kaybetmiş, 43 kişi de yaralanmıştı.  

ÖZGÜR DÜŞÜNCE


<< Önceki Haber "3 yıldır üstlerimize rapor ediyoruz ama..." Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER