310 kişilik işe, bin 712 kişi başvurdu

310 kişilik işe, bin 712 kişi başvurdu

Sivas Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 6 aylığına çalıştırılmak üzere temizlik işçisi alımı için mülakat yapıldı. 310 kişilik iş için bin 712 kişi başvurdu. Başvuranlardan bazıları saatlerdir bekletilmekten yakındı.

Toplum Yararına Proje çalışmaları sürerken 2 bin 750 kişilik ek kontenjan alımları yapılıyor. Bu çerçevede Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ayrılan 310 kişilik temizlik işçisi alımı için mülakat yapıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mülakata vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Başvuru yapanlar harf sırasına göre mülakata alınırken, bazı vatandaşlar saatlerdir sıra beklemekten yakındı. Köyden geldiklerini belirten vatandaşlar 3 gündür kurumlarda sıra beklediklerini savundu. 6 aylık işin çözüm olmadığını sürekli iş verilmesini isteyen vatandaşlar, işsizlik oranını düşürmek için göstermelik iş verildiğini öne sürdü. Başvuru için 35 yaş sınırı konulması da eleştirildi.

Bazı vatandaşlar, harf sırasına göre mülakata alınması sırasında görevlilerle tartıştı. Mülakat sonuçlarının Cuma günü mesai bitimiyle birlikte ilan edileceğinin duyurulması ise dikkat çekti.
CİHAN
<< Önceki Haber 310 kişilik işe, bin 712 kişi başvurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER