AP Sosyalist Grubu: Türkiye'deki geri gidişin tespiti önemliydi


Avrupa Parlamentosu'ndaki Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) Grubu, AB Komisyonu'nun Türkiye için hazırladığı sert ilerleme raporundaki tespitlere tam anlamıyla katıldıklarını duyurdu.

S&D Başkanı Gianni Pittella, "Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'de insan haklarının durumu ile ilgili eleştirel tespitlerine tam anlamıyla katılıyoruz. Türkiye'yi bir kez daha hem yasalar bakımından hem de pratikte AB müktesebatına uyabilmek için reform sürecine ivme kazandırmaya çağırıyoruz." açıklamasını yaptı.

Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin başta katılım müzakereleri yoluyla olmak üzere güçlendirilmek zorunda olduğunu belirten Pittella, Türkiye'nin özellikle basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı olmak üzere hukukun üstünlüğü ve teme haklara tam saygı duymasının AB'ye katılabilmesi için bir ön şart ve zorunluluk olduğunu vurgu yaptı. Pittella özellikle teme haklarla ilgili fasılların müzakerelere açılması için AB Konseyi'ne çağrıda da bulundu.

S&D Dış İlişkiler Koordinatörü Richard Howitt ise bu yılki ilerleme raporunun açıklanması için 1 Kasım seçimlerinin geçmesinin beklenmesini eleştirdi. Richard Howitt, Türkiye'nin AB'ye katılımını her zaman destekleyen bir siyasi grup olarak; toplantı ve basın özgürlüğü ile azınlık haklarının özellikle seçim sürecinde ihlal edilmesinden duydukları büyük endişeye dikkat çekti. Richard Howitt, raporda Türkiye'deki geri gidişin tespit edilmesini önemli olduğunu vurguladı.AP-Sosyalist-Grubu-Turkiyedeki-geri-gidisin-tespiti-onemliydi-1933525.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AP Sosyalist Grubu: Türkiye'deki geri gidişin tespiti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER