5 aydır maaş alamayan işçiler SİDEMİR'in cenaze namazını kıldı


Sivas Demir Çelik Fabrikası(SİDEMİR) işçileri bu kez tabutlu eylem yaptı. 5 aydır maaşlarını alamadıklarını ve işten çıkarıldıklarını belirten işçiler, kapanan fabrikanın temsili tabutunu yaparak Yukarı Tekke Mezarlığına bıraktı.

CENAZE NAMAZI KILDILAR

Üretimi duran SİDEMİR işçileri, 5 aydır ücret alamadıkları iddiasıyla sürdürdükleri eylemlerine dün de devam etti. Sivas Demir Çelik Fabrikasının tabutunu yapan işçiler, temsili olarak gıyabi cenaze namazı kıldı. Fabrikanın kapanmasında emeği geçenlere teşekkür eden işçiler, yetkililere de haklarını helal etmediğini ifade etti. İşçiler, işten çıkarıldıklarını belirterek, çıkış belgelerini de basın mensuplarına gösterdi. Ayrıca iş kazası geçiren arkadaşları için saygı duşunda da bulundular. Tabuta asılan 'Sivas Demir Çelik Fabrikası vefat etmiştir, katkıda bulunanların gözü aydın olsun' yazısı ile işçilerin kullandığı baret ve eldivenler dikkat çekti.

Kent Meydanına omuzlarda taşıdıkları tabutla gelen işçiler, cenaze namazı kıldıktan sonra otobüslerle Yukarı Tekke Mezarlığına hareket etti. Şehitler Parkından omuzda taşıdıkları tabutla tekbirler getirerek Yukarı Tekke'ye çıkan işçiler Abdulvahabi Gazi Cami'ne geldi.

Burada açıklama yapan Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Erturhan 1 Aralık itibariyle fabrikada çalışan tüm işçilerin işten çıkarıldığını belirterek, "Bizde bunu Demir Çelik işçisinin ölüm sebebi saydık ve bir cenaze merasimi düzenledik. Cenazemizi Yukarı Tekke Mezarlığına getirdik. Bunda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Sivas milletvekilleri ve Valiye teşekkür ediyorum. Hep beraber demir çelik işçisini öldürdüler, fabrikayı kapattılar. Bir mafyaya boyun eğdiler. Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin" dedi.

İşyeri temsilcisi Hakan Erturhan ise eylemlerinin sebebinin iş akitlerini feshedilmesi ve fabrikanın kapatılması olduğunu belirterek bu nedenle Peygamberimizin sahabisi Abdulvahabi Hazretlerinin huzuruna geldiklerini belirtti. Sivas milletvekillerinden ve diğer yetkililerden destek görmediklerini anlatan Erturhan, işvereni Abdulvahabi Gazi Hazretlerine şikayet ettiklerini, öbür dünyada da şahit göstereceklerini söyledi.

İşçilerden Yavuz Yıldırım ise arkadaşlarından helallik istedi. Yıldırım, yetkilileri tek tek sayması üzerine işçi arkadaşları ise 'haram olsun' diye karşılık verdi. Tabutu cami bahçesinde bırakan işçiler daha sonra olay yerinden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber 5 aydır maaş alamayan işçiler SİDEMİR'in cenaze namazını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER