75 bin mudinin İhlas Finans çilesi

2001’de el konulan İhlas Finans’ta mevduatları bulunan 75 bin mudiye 15 yıldır bir ödeme yapılmadığı ortaya çıktı. İhlaszedeler Platformu Başkanı Hadi Sakioğlu, 5 yılda bitmesi gereken tasfiye sürecinin resmi makamlar tarafından yapılmadığı için akıbetinin belirsiz olduğunu anlattı.

75 bin mudinin İhlas Finans çilesi

Dini hassasiyetlerinden dolayı tasarruflarını İhlas Finans Kurumu'na yatıran 75 bin mudi, bankanın battığı 2001 yılından beri bayram yapamıyor. Paralarını 5 yıl içerisinde alacakları söylenen mudilere, geçen 15 yıl içerisinde hiçbir ödeme yapılmadı. Mudiler, verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

TASFİYEYİ BATIRANLAR YAPIYOR

İhlaszedeler Platformu Başkanı Hadi Sakioğlu, tasfiye sürecinin şirketi batıran kurum ortakları ve kurumun bu hale gelmesine sebep olan kişiler tarafından yürütüldüğüne dikkat çekti. Bu durumun, 5 yıl içinde bitmesi gereken tasfiye sürecinin akıbetini belirsizleştirdiğinin altını çizen Sakioğlu, İmarbank ve Etibank'ın tasfiyelerinde olduğu gibi tasfiyenin banka sahiplerince değil, resmi makamlarca yapılması gerektiğini ifade etti. İhlas Finans tarafından 75 bin mudiye 15 yıldır bir ödeme yapılmadığı gibi ödeme planı da sunulmadığını söyleyen Sakioğlu, konu ile ilgili resmi makamlarla yaptıkları başvurulardan da bir netice alamadıklarını belirtti. 

2031 YILINA KADAR ÖDENECEK

Sakioğlu, Tasfiye Halindeki İhlas Finans Kurumu'nun 2001'de yaptığı ilk genel kurul toplantısında; tasfiyenin en geç 5 yılı geçmemek kaydıyla, 2006 yılında bitirilmesine karar verildiğini ifade etti. Buna rağmen; kurumun taahhütlerini ihlâl ederek, tasfiyeyi 2011'e ertelediğinin altını çizdi. 2011'de de ödemeler yapılmadığı için süre 2016'ya uzatıldığını hatırlatan Sakioğlu, 2016'da da ödemeler tamamlanmadığı için sürenin 2021'e uzatılacağının konuşulduğunu kaydetti. Bu şekilde tasfiyenin 5 yıl, 5 yıl uzatılarak 2031 yılına kadar süreceğinin dillendirildiğini belirtti. 

HATIRLI KİŞİLER PARALARINI ALDI

Kurumdan en son 2 bin 69 dolara kadar olan hesapların ödendiği açıklanmasına rağmen halen bin dolar alacağı olan mudilerin bulunduğunu vurgulayan Sakioğlu, buna karşın büyük meblağ alacağı olanların, hatırlı kişileri devreye sokarak parasını aldığını öğrendiklerini belirtti. Birçok mudiye ise alacakları para yerine değerlerinin çok üzerinde daire, arsa, araba, beyaz eşya, devremülk verilerek borçların takas yöntemiyle eritilmeye çalışıldığını dile getirdi.

İNTİHAR EDENLER OLDU

İhlas Finans'taki paralarını alamadıkları için mağdur olan çok sayıda mudi bulunduğunu hatırlatan Sakioğlu, “Bunlar arasında hac parasını alamadığı için hacca gidemeden ölen, parasızlıktan tedavi ettiremediği için çocuğunu kaybeden, akli dengesini yitiren, işleri bozulduğu için eşinden ayrılan, cinnet geçirip intihar eden, kredi borçları yüzünden evine, arabasına haciz gelen çok sayıda mudi ve yakını bulunuyor” dedi.

YATIRIM ÇOK, ÖDEME YOK

İhlas Finans'ta yaklaşık 3 yıldır ödemelerin tamamen durdurulduğunu dile getiren Sakioğlu, “Son 3 yıldır hiçbir ödeme yapılmazken İhlas Finans'ın yüzde 50 ortağı olan İhlas Holding'in yatırımları bütün hızlıyla devam ediyor. Geçen sürede İhlas Holding Armutlu Tatil Köyü, Kuzuluk Kaplıcaları, İhlas Yuva Konutları, Güzelşehir, Bizimevler 1-2-3-4-5, Marmara Villaları, Marmara Evleri, Yalova Evleri 1-2-3, Kristal Şehir gibi binlerce inşaat ve yatırım yaptı” diye konuştu. 


<< Önceki Haber 75 bin mudinin İhlas Finans çilesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER