9. Ege Kadın Buluşması sonuç bildirgesi açıklandı

9. Ege Kadın Buluşması sonuç bildirgesi açıklandı

Aydın'da düzenlenen 9. Ege Kadın Buluşması'nın sonuç bildirgesi, Efeler Kent Konseyi'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Konsey Kadın Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda bildirgeyi, Efeler Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu okudu.

Ergünoğlu, "Aydın, Afyon, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde, 82 kadın sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi olmak üzere altı üniversitenin kadın merkezi temsilcisi toplam 164 kadının katıldığı buluşmada, Ege Bölgesi'ndeki bağımsız kadın örgütlerinin sayısını arttırmak, bölgemizde kadına yönelik şiddete yönelik özel çalışmalar yapmak, siyasette kadının temsilini arttırmak, eşitlik birimlerinin, kadın danışma merkezi ve sığınmaevi, kadın odası, semtevi gibi hizmetlerin bölgemizdeki bütün illerde ve ilçelerde kurulması için çalışacağız, gerekiyorsa ortak eylem yapacağız. Semtevlerinin kadının güçlendirilmesindeki önemi, şiddetin toplumsal cinsiyet boyutu, kadın STK'nın gelişmesine yönelik işbirliği proje önerileri, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık eğitimleri ve paneller yapılması konusunda çalışmalarda bulunacağız. Özellikle kadına istihdam yaratmaya yönelik meslek kurslarının açılması, el emeği pazarlarının daimi satış yerlerinin kurulması, kadınlara meslek edindirme ve KOSGEB destekli eğitimlerin verilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin etkin bir devlet politikası haline getirilmesi ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerin bir an önce yaşama geçirilmesi ve TCK'da değişikliklerin yapılması konusunda çalışmalarda bulunacağız." dedi. Anayasa'da, pozitif ayrımcılık temelinde yüzde 50 cinsiyet kotasının yattığını ifade eden Ergünoğlu, "Devlet, şiddet ve cinsiyet eşitsizliğiyle mücadelede sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle sürekli işbirliği içerisinde olmalıdır. Siyasi partilerde yüzde 50 cinsiyet kotasının uygulanması konusunda zorunluluk içeren bir düzenleme yapılması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca 10. Ege Kadın Buluşması'nın, Nisan 2016 tarihinde Afyonkarahisar ilinde yapılmasına karar verildi. CİHAN
<< Önceki Haber 9. Ege Kadın Buluşması sonuç bildirgesi açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER