91 kişilik listeden ilk sızıntı

Preet Bharara dosyasındaki şimdilik 91 Türk bulunduğu ifade edilirken Haberdar.com ABD muhabiri İlhan Tanır bu isimlerden bazılarına ulaştığını öne sürdü.

Zarrab mahkemeye ayakları zincirli olarak getirildi

İlhan Tanır'ın haberindeki iddialara göre bazı eski bakanlar, BJK Başkanı Fikret Orman, Kaynak Holding'de 100 bin liranın üzerinde maaşla kayyım olarak atanan İmran Okumuş gibi isimler bulunuyor.

Savcı Bharara'nın başlattığı Sarraf soruşturması Türkiye'deki siyasetçi ve işadamlarına da uzandı.

EGEMEN BAĞIŞ

Habere göre eski AB Bakanı ve 17 Aralık soruşturmasının kilit isimlerinden Egemen Bağış öncelikli olarak listede. Bharara soruşturmasında, iddialara göre, Bağış’ın rolü çok daha ciddi olarak ele alınıyor. Bu iddialara göre Bağış, Zarrab’ın ABD ve Kanada’ya para transferlerinde kurulan paravan şirketleri ile ilgisine rastlandığı için listeye girdi.  İlhan Tanır'ın iddialarına göre Zarrab’ın şirketlerinden ABD ve Kanada’daki şüpheli şirket hesaplarına yapılan transferler milyonları buluyor. Buna göre İran ambargosunun etrafından dolaşan bu hareketlerin dekontlarının bizzat başsavcılıkta bulunduğu aktarılıyor. 

ZAFER ÇAĞLAYAN
 
91 kişilik listenin içinde olduğu iddia edilen ve yine 17-25 Aralık döneminde istifa etmek zorunda kalan bakanlardan Zafer Çağlayan, 91 kişilik listenin içinde olduğu şüphelilerden bir başkası olarak iddia edildi.

FİKRET ORMAN
 
Yine New York Güney Bölgesi Başsavcılığına yakın bir kaynağın Tanır'a belirttiğine göre 91 kişilik isimler arasında bulunan bir başka isim Beşiktaş Başkanı Fikret Orman. Fikret Orman hatırlanacağı gibi Reza Zarrab'a milyon dolarlık loca satması ile gündeme gelmişti. Habere göre Orman'ın, Zarrab'ın paralarının bir kısmının aklanmasında yardımcı olduğu yönündeki iddialar mevcut.
 
İMRAN OKUMUŞ

İlhan Tanır'ın ulaştığı bilgilere göre; Bharara'nın dosyaya eklediği isimler arasında geçtiğimiz aylarda Kaynak Holding'e 120 bin lira maaş ile kayyım olarak atanan İmran Okumuş'un da bulunduğu iddia ediliyor.

HABERDAR.COM
<< Önceki Haber 91 kişilik listeden ilk sızıntı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER