AB heyeti, Türkmenlerin kaldığı konaklama tesislerini inceledi


Avrupa Birliği (AB) heyeti, Suriyeli Türkmenlerin misafir edildiği Osmaniye ile Cevdetiye beldesinde kurulan ve bugüne kadar 112 milyon 527 bin 72 lira harcanan konaklama tesislerinde incelemelerde. AB heyeti, misafirler için yapılanlardan memnun kaldı.

AB Ankara Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber başkanlığındaki Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Dünya Gıda Programı (WFP) Türkiye Temsilcisi Jean Yves Lequime, Avrupa Birliği Güven Fonu (EUTF) Başkanı Nadim Karkutli ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Philippe Duamalle'dan oluşan heyet çiçekle karşılandı. Heyet, Osmaniye Konaklama Tesisleri çok amaçlı salonda Gazeteci Ahmet Erkan Yiğitsözlü tarafından kamplarda hayatı anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

Kampta kalan öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterisinden sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden sorumlu Vali Yardımcısı Muammer Balcı, konaklama tesisi hakkındaki brifing verdi. Brifing sonunda AB Ankara Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'in Vali Yardımcısı Balcı'nın konaklama tesisinde kalanlar için 'mülteci' yerine 'misafir' diye bahsetmesinden memnun olduklarını dile getirdi. Vali Yardımcısı Balcı, bunun üzerine "Bizim hem dini inancımız gereği hem de geleneksel yaşantımız gereği bize sığınmış olanları misafir olarak kabul ediyoruz." dedi.

Daha sonra marketi gezen heyet, içeride satılan ürünler hakkında bilgi aldı. Ziyaret hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Muammer Balcı, "Suriye'den gelen misafirlerimize katkı sunan çeşitli uluslararası kuruluşlar var. Bu kuruluşların temsilcileri yerelde yaşayanları yerinde görmek için geldiler. AB Güven Fonu temsilcilerinin oluşturduğu heyet geldi." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AB heyeti, Türkmenlerin kaldığı konaklama tesislerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER