AB, yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin ürünlerini etiketleyecek


Avrupa Birliği, Batı etiket' title='Şeria haberleri'>Şeria'da işgal edilen bölgelerdeki Yahudi yerleşim birimlerinde üretilen malların üzerine bu bölgeden geldiğine dair etiket konulmasına karar verdi.

Avrupa Birliği, uluslararası anlaşmalara rağmen Batı Şeria'daki yerleşim birimi inşaatlarını sürdüren İsrail'e karşı ekonomik bir yaptırım kararı aldı. Bu bölgelerde üretilen başta sebze-meyve olmak üzere tüm malların üzerine menşeinin yazılması zorunlu olacak.

Karara tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanlığı, 'siyasi sebeplerle ayrımcılık yapıldığını' iddia etti. İsrail, bu kararla Yahudi yerleşim birimlerinde üretilen malların boykotun hedefi olabileceğinden korkuyor.

AB Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, kararın siyasi bir duruş değil, teknik bir mesele olduğunu, amaçlarının bir boykotu desteklemek olmadığını belirtti. Dombrovskis, İsrail'in uluslararası toplum tarafından belirlenmiş sınırlar içerisinde ürettiği mallara imtiyaz tanıdıklarını da hatırlattı.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da 55 binden fazla Yahudi, yüksek duvarlar arkasında kurulan yerleşim birimlerinde yaşıyor. CİHAN
<< Önceki Haber AB, yasadışı Yahudi yerleşim birimlerinin ürünlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER