"Erdoğan ve Putin yılın sonuna doğru görüşebilir"



Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın bu yılın sonuna doğru görüşebileceğini söyledi. Rus basınına konuşan Meşkov, Rusya-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, "25 Kasım'da dışişleri bakanları düzeyinde Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısı yapılacak. Toplantıda bu yılın sonuna kadar yapılması planlanan Rus-Türk zirvesi ile ilgili hazırlık çalışmaları ele alınacak." dedi.

Suriye sorununun çözümüyle ilgili bazı konularda Ankara ile farklı düşündüklerine işaret eden Rus diplomat, "Bu konuda bazı farklı görüşlerimiz halen devam ediyor. Ama bu birlikte çalışmamıza engel değil." dedi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, Putin ve Erdoğan tarafından ortaya konulan ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkartılmasını öngören hedefler bağlamında, ikili çok boyutlu ilişkilerin geliştirilmesi için Moskova'nın çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Rusya ve Türkiye arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) bu yılki toplantısının Aralık ayında Kazan'da yapılması planlıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber "Erdoğan ve Putin yılın sonuna doğru görüşebilir" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER