Abbadi: Türkler, hak iddia ettikleri Musul'a muharip güç gönderdi


Irak Başbakanı Haydar el Abbadi, ülkesine Türkiye haricinde hiçbir ülkenin muharip güç göndermediğini söyledi.

Irak hükümetinin onayı olmadan hiçbir yabancı askerin Irak'ta görev yapamayacağını ifade eden Abbadi, birçok ülkenin kamplarda Irak güçlerini eğitmek üzere asker gönderdiğini fakat Türkiye'nin muharip güçleri Irak topraklarına sevk ettiğini öne sürdü.

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Başbakan El Abbadi, şu ifadeleri kullandı: "Ne İran'ın ne Suudilerin ne de Ürdünlülerin, İngilizlerin, Amerikalı ve Avustralyalıların muharip gücü yok. Bazılarının kamplarda bizim askerlerimizi eğitmek üzere bulunuyorlar. Türkiye hariç. Türkiye, bizim onayımız olmadan, Irak'a muharip güç gönderdi. Bunun kabul edilemez olduğunu söyledik. Irak'a yardım etmek isteniyorsa, bunun nasıl olacağına biz karar veririz. Ülkenin 100 kilometre içine, Türklerin tarihsel olarak kendilerine ait olduğunu iddia ettiği Musul'a muharip güç göndermelerinin tehlikeli olduğunu düşünüyorum."

Türk muharip güçlerine Irak'ta ihtiyaç duymadıklarını dile getiren El Abbadi, "Çözdüklerinden daha fazla sorun çıkarıyorlar. Bize yardım edebilecekleri başka alanları onlar için bulabiliriz." şeklinde konuştu.

"PETROL FİYATLARININ ÇÖKMESİ DOMİNO ETKİSİ YAPAR"

Irak Başbakanı Haydar el Abbadi, dünya genelinde petrol fiyatlarının düşmekle kalmadığını; çöktüğünü de söyledi. Bu konuda bir uyarı yapan El Abbadi, "Petrol fiyatlarının çökmesi başka çökmelere yol açar. Petrol üreten ülkeler için bu çok zor bir durum. Ama diğer ülkeleri de etkileyebilir. Domino etkisi gibi... Bunu başlattığınız zaman bazı Körfez ülkelerini rezervleri tükenmeye başlar ve bu da dünya borsalarında çarpan etkisi yapar." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Abbadi: Türkler, hak iddia ettikleri Musul'a muharip güç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER