ABD'de silahlı kişilerce işgal edilen kamuya ait binada kritik bekleyiş


ABD'nin Oregon eyaletinde, silahlı protestocular federal hükümete ait olan vahşi doğa sığınağını kuşatıp işgal etti. Protestocular işgali bazı toprak sahiplerinin çiftliklerini satmadıkları için hukuksuzca cezalandırılmaları nedeniyle yaptıklarını söyledi. Harney ilçesi Şerifi Dave Ward ise halka işgal edilen binadan uzak durmaları çağrısı yaptı.

İşgalcilerden birinin hükümet karşıtı hareketleriyle bilinen Cliven Bundy'nin 40 yaşındaki oğlu Ammon Bundy olduğu öğrenildi.

Binayı işgal eden ve bina çevresinde toplanıp gruba destek veren kişiler ayrıca, kundakçılıktan yargılanan Dwight ve Steven Hammond'ın da bırakılmasını istiyor.

Harney ilçesi Şerifi Dave Ward halka işgal edilen binadan uzak durmaları çağrısında bulundu. Ward yaptığı açıklamada, "Çeşitli ajanslar şu an olayı çözmek için birlikte çalışıyor. Kısa sürede bölgeden ayrılın. Daha fazla bilgiye sahip oldukça açıklayacağız. Lütfen barışçıl bir şekilde bu sorunu çözmek için birlikte çalışalım." dedi.

Portland FBI sözcüsü Beth Anne Steele de olayı bildiklerini belirtti; ancak başka bir açıklama yapmadı.

HAMMONDLAR HOŞ KARŞILAMADI

Cliven Bundy oğlunun eyleminden haberi olmadığını; ancak Ammon'un Hammond davasına müdahale etmek için kendisini sorumlu hissetmiş olabileceğini söyledi.

73 yaşındaki Dwight ve 46 yaşındaki oğlu Steven Hammond'un avukatı ise bu yardımı hoş karşılamadıklarını açıkladı.

Hammond ailesinin avukatı W. Alan Schroeder yaptığı açıklamada, "Ne Ammon Bundy'nin ne de grubunu /organizasyonu Hommond ailesi adına konuşmuyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber ABD'de silahlı kişilerce işgal edilen kamuya ait binada... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER