ABD'den Tunus'a güvenlik alanında 250 milyon dolarlık yardım


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry resmi ziyarette bulunduğu Tunus'ta, ülkeye güvenlik alanında 250 milyon dolar yardım yapılacağını bildirdi.

ABD-Tunus Stratejik İşbirliği toplantısının ikincisine katılmak için Tunus'a gelen Kerry, Dışişleri Bakanı Tayyip Bekkuş ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. John Kerry açıklamasında, ABD'nin Tunus'a 250 milyon dolar güvenlik alanında yardım yapacağını ifade etti. Ayrıca iki hafta sonra askeri ve istihbarat alanlarında işbirliğini artırmak için ABD'den bir heyet geleceğini de belirtti.

Dışişleri Bakanı Kerry toplantıda, Tunus Cumhurbaşkanı Beji Kaid Essebsi'nin 2015 mayıs ayında ABD ziyaretinde kararlaştırılan konuların etkinleştirilmesinin müzakere edildiğini aktardı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Essebsi'nin ziyaretinin en bariz meyvelerinden birisinin de Tunus'un NATO'ya üye olmayan dost ülkelere katılması olduğu dile getirildi. Ayrıca her iki bakan da ülkede siyasi uzlaşının başarısız olması durumunda, sonucun Suriye ve Libya gibi olacağını vurguladı.

John Kerry, Tunus Cumhurbaşkanı Beji Kaid Essebsi'yi de ziyareti ardından Avusturya'nın başkenti Viyana'ya hareket etti.
CİHAN
<< Önceki Haber ABD'den Tunus'a güvenlik alanında 250 milyon dolarlık yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER