ABD, Kırım Tatar medyasının susturulmasını kınadı


WASHINGTON (CİHAN)- Washington yönetmi, Kırım Tatar medya kuruluşlarının yayınlarının Rus makamları tarafından durdurulmasını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf tarafından yapılan açıklamada, "Dün, aralarında Kırım'daki Tatar nüfusuna hizmet veren son bağımsız televizyon kanalı olan ATR TV, QHA haber kuruluşu, Avdet gazetesi, Meydan FM adlı radyo kanalı ve daha nicelerinin olduğu birçok büyük Tatar medya kuruluşunun yayınlarının Rus işgal yönetimi tarafından durdurulmasını şiddetle kınıyoruz." denildi.

"TATARLAR GÖZDAĞI VE EZİYETE MARUZ BIRAKILMIŞTIR"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yayını durdurma eylemi, Kırım'da ifade özgürlüğünü kısıtlayan eylemler silsilesinin en güncel halkasıdır. Yıl boyunca süregelmiş olan, Kırım Tatarlarını ve Rusya'nın işgaline karşı çıkan diğer grupları susturma mücadelesinin ardından gelmiştir. Tatarlar, ayrımcılığa uğramış ve evlere, siyasi kuruluşlara ve ibadet yerlerine baskınlar da dahil olmak üzere ayrımcılık, gözdağı ve eziyete maruz bırakılmıştır.

Kırım'da bulunan kişiler daha iyisini hak ediyor. Birleşik Devletler, Rusya'nın Kırım'da bulunanların insan haklarına saygı göstermemesi ve medyanın özgürlüğünü gözetmemesini kınamakta ve kapatılan tüm basın kuruluşlarının derhal yeniden faaliyete geçirilmesi çağrısında bulunmaktadır. Kırım Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçası olmayı sürdürmektedir, Birleşik Devletler ise Ukrayna'nın özerkliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam etmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber ABD, Kırım Tatar medyasının susturulmasını kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER