ABD'li ve Avrupalıların aksine Türkler, Rus uçağının düşürülmesini doğru buluyor


Rusya merkezli Sputnik Uluslararası Haber Ajansı ve Radyosu'nun İngiliz Populus Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı kamuoyu araştırmasında, Türklerin büyük kısmının Rus uçağının düşürülmesini doğru bulduğu ortaya çıktı. 'Sputnik.Görüşler' projesi kapsamında yapılan ve bugün sonuçlanan ankete göre Türklerin yüzde 71'i Rus uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürülmesinin doğru bir eylem olduğunu düşünüyor.

Rusya'nın Suriye'de operasyonları ile ilgili haberleri takip eden Almanların yüzde 63'ü, İngilizlerin yüzde 50'si ve ABD'lilerin yüzde 30'ü Rus uçağının düşürülmesini yanlış buluyor. Ancak Türklerin yüzde 71'i söz konusu olayın doğru bir eylem olduğu görüşünde.

KATILIMCILARIN ÇOĞU RUSYA'NIN SURİYE OPERASYONLARINDAN HABERDAR

2-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete katılan İngilizlerin yüzde 90'ı, Türk ve Almanların yüzde 87'si, ABD'lilerin yüzde 74'ü Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarını takip ettiğini söyledi. Ancak ABD'lilerin yüzde 26'sı bu konudan haberdar olmadıklarını ifade etti.

ALMANLARIN YARISI SURİYE'DEKİ OPERASYONLARI DESTEKLİYOR

Öte yandan anket sorularını cevaplayan Almanların yüzde 51'i, İngilizlerin yüzde 42'si ve ABD'lilerin de yüzde 35'i Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarını desteklediklerini söyledi. Türklerin yüzde 64'ü buna karşı çıkarken sadece yüzde 17'si Rusya'nın operasyonlarından yana olduğunu belirtti.

Sonuçları Sputnik'in sitesinde yayınlanan ankete İngiltere'den bin 67, ABD ve Almanya'dan bin 5, Türkiye'den de bin 6 olmak üzere toplamda 4 bin 83 kişinin katıldığı belirtildi.

Sputnik, Populus şirketi ile ortaklaşa hayata geçirdiği 'Sputnik.Görüşler' projesi kapsamında düzenli olarak Avrupa ülkeleri ve ABD'deki kamuoyunun güncel siyasi ve sosyal konulara yönelik görüşleri konusunda kamuoyu araştırmaları ve anketler gerçekleştiriyor.
CİHAN
<< Önceki Haber ABD'li ve Avrupalıların aksine Türkler, Rus uçağının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER