ABD, Volkswagen'ın geri çağırma planını reddetti


ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA), Volkswagen'in (VW) emisyon manipülasyonundan etkilenen araçlarını piyasadan toplama planlarını geri çevirdi. Kaliforniya Çevre Dairesi (CARB) tarafından yapılan açıklamada, "VW'nin önerisi teknik değerlendirme için yeterli bilgi içermiyor ve genel olarak araçların performansı, emisyon ve güvenliği açısında yetersiz kaldı." denildi. EPA, ise CARB'ın kararını desteklediğini bildirdi.

"Volkswagen emisyon testlerinde hile yaptı ve ardından da bunu örtbas etmeye çalıştı." diyen CARB Başkanı Mary Nichols, otomotiv devinin bunu yapmaya devam ettiğini ve yalanlarının biriktiğini, yakalandığında ise inkar etmeye çalıştığını söyledi. Daha önce VW Yönetim Kurul Başkanı Mathias Müller, kamu yayın kuruluşu NPR'a verdiği demeçte, şirketin yalan söylemediğini, skandalın ABD kanunlarının yanlış anlaşılmasından dolayı ortaya çıktığını dile getirmişti.

Araçların geri çağırma planının ABD makamları tarafından reddedilmesinden sonra VW, "Bugünkü açıklama Volkswagen'in CARB'a Aralık'ta sunduğu ilk etaptaki geri çağırma planını kapsıyor. Biz, CARB ve diğer makamlarla işbirliği içinde çalışmayı taahhüt ediyoruz ve EPA ile tartışmalar yarın devam ettirmeyi planlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Dünya genelinde 11 milyon VW aracına azot oksit değerini düşük gösteren yazılımı yüklediğini kabul eden VW, 78 senelik tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Şirketin sadece Avrupa'da sekiz milyon aracı geri çağırması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber ABD, Volkswagen'ın geri çağırma planını reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER