Demirtaş'tan saldırı açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'daki saldırıyla ilgili kendisini arayıp başsağlığı dilediğinde bulunduğunu kaydetti.

Demirtaş'tan saldırı açıklaması

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Batmanlı 4 vatandaşın ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunan Demirtaş, açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, taziye ziyaretinde yaptığı konuşmada, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kendisini arayarak, başsağlığı dileklerinde bulunduğunu ifade ederek, "Bu üzerime bir vazifedir ben de acılı ailelere ileteyim istedim. Allah kendisinden de razı olsun" dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden Meryem Bulut(71) ve Aycan Kara'nın(40) ailelerini de ziyaret eden Demirtaş, Bulut ve Kara'nın ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, intihar bombacılarının isim listelerinin kendilerinde olduğunu söylediğini belirten Demirtaş, "Suruç'ta intihar eylemi yapan şahsın kardeşi de kendini Ankara'da patlattı. Madem öyle bu neden yakalanmadı ve elini kolunu sallayarak nasıl Ankara'ya kadar geliyor?" dedi.

'OY İÇİN KENDİLERİNİ PATLATIYORLAR' DİYEBİLECEK AHLAKSIZLAR ÇIKIYOR'

Olayın, basit bir kriminal olayı ve küçük bir zaafiyet olmadığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti: "Devlet içerisinde güç almış, destek almış, istihbarat almış, devlet içerisinde kollanmış, korunmuş alçakların bizzat Ankara'ya getirtilerek yaptırılmıştır. Bu nedenle devleti yönetenler eğer bu katliamların sorumluluğundan kurtulmak istiyorlarsa devlet içindeki bu IŞİD mensuplarını yakalayıp yargıya teslim edilmesi lazım. Bu iki tane gencin kafasın göre Ankara'ya gelip kendini patlatması olayı değildir. Suruç, Diyarbakır, Ankara bombalı eylemleri, Mersin ve Antalya parti binalarımızın bombalanması, hepsi aynı kişilerdir ve hepsinin devlet içinde bağlantıları ve destekçileri vardır. İşte ortaya çıktı, kendini Suruç'ta patlatanın kardeşidir Ankara'da kendini patlatan ve hatta aranan kişidir. Ayrıca bu şahıs Başbakanın elindeki canlı bomba listesindedir. Bu kadar aleni ve maalesef göz göre göre bir katliam gerçekleşiyor. Bu kadar aleni iken neredeyse çıkıp birileri 'HDP kendini patlatıyor, oy için kendilerini patlatıyorlar' diyebilecek ahlaksızlar çıkıyor."

(CİHAN)
<< Önceki Haber Demirtaş'tan saldırı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER