Abdullah Gül, twitter yasağını böyle deldi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Türkiye'de twitter yasağının başladığı saatlerde yeni bir twitter adresiyle vatandaşın karşısına çıktı.

Abdullah Gül, twitter yasağını böyle deldi

Gül, @cbabdullahgul adresinin yanı sıra günlük programlarını ve etkinliklerinin yer alacağı 11.CB OFİSİ@11CBofis isimli adresi kullanmaya başladı. 

Adresten paylaşılan twitlerde, “11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün ofisi olarak bugünden itibaren Twitter'dayız. Programlarımızı ve etkinliklerimizi buradan da takip edebilirsiniz.”denildi. Twitter profilinde ise Gül'ün ofis olarak kullandığı yerin fotoğrafı yer aldı

 Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı görevi döneminde de gündeme gelen youtube ve twitter yasağını delmişti. Twitter yasağını delen twitter mesajında Gül, o zaman Twitter ve diğer sosyal ağların kapatılmasının tasvip edilemez olduğunu belirtmişti. Gül yaptığı açıklamada"Twitter gibi bütün dünyada kullanılan platformlara erişimin topyekün engellenmesi teknik olarak zaten mümkün değil. Twitter kapanmadı. Gördüğünüz gibi iki misli arttı kullanım. Ayrıca bu tür platformların kanunen kapatılması mümkün değil. Bu tatsızlığın bitmesi ve sorunun giderilmesi için hemen görüşmeler yapılmalı. Sanırım bu sorun en kısa sürede giderilecek. Aksi halde bu görüntü Türkiye’ye yakışmıyor. Bunlar hoş olmayan durumlar."
ifadesini kullanmıştı. 

Gül, youtube yasağını ise günlük programı içinde yaptığı bir açıklamanın görüntülerini youtube yükleyerek delmişti.

POLİSLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Ceylanpınar'da şehit edilen polisler için başsağlığı dileyen Gül, şunları yazdı; "Bugün de 2 polisimizin şehit edilmesi ülke olarak çok hassas bir dönemden geçtiğimizi göstermektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Bugünlerde herkesin milli birlik ve beraberlik ile kardeşlik ve dayanışma ruhuna uygun söylem ve davranışlar içerisinde olması gerekir."

<< Önceki Haber Abdullah Gül, twitter yasağını böyle deldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER