ABD'ye gönderilen iade dosyası 'yok artık' dedirtti

ABD'ye gönderilen 85 kutuluk iade dökümanlarıyla ilgili önemli bir detay paylaşıldı

SAMANYOLUHABER.COM

Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin 3 yıldır ısrarla ve sürekli Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ABD'den sınırdışı edilmesi ya da Türkiye'ye iade edilmesi için gerekli belgelerin gönderildiğini ya da delillerin ABD makamlarına teslim edildiğini söylerken aslında hiçbir girişimde bulunmadıkları ortaya çıkmıştı. Çünkü ellerinde komik havuz medyası haberlerinden başka bir döküman yoktu. 

Şimdi de medya kanallarından Hocaefendi'nin iadesi için 85 kutu delil dosyasının gönderildiğini pompalıyorlar...

ABD'de yaşayan Türk gazeteci İlhan Tanır Twitter adresinden bugün Türkiye'den gelen delil(!) dosyalarıyla alakalı çok önemli bir bilgi paylaştı. İlhan Tanır'ın aktardığına göre gönderilen evrakların büyük çoğunluğu Türkçe. Ülkeler arasında yapılan işbirliklerinde dosyayı o ülkenin diline çevirmek ya da en azından İngilizce hazırlamak geleneği bulunuyor. Kutuların Türkçe'den çeviri yapılmadan yollanması aslında halihazırda bir iade dosyasının olmaması ve alelacele eldeki dökümanların postalanmış olmasını akıllara getiriyor.

CİDDİYETSİZLİK ALAY KONUSU

Ancak Erdoğan ve AKP hükümetinin 3 yıldır propagandasını yaptıkları iade süreciyle ilgili, henüz attıkları ilk adımda bile muhataplarına ciddiyetsizlikle yaklaşmaları alay konusu oldu.

Amerikalıların, kendi imkanlarıyla İngilizceye çevirdikleri metinlerin büyük bölümünü değerlendirdiklerini ancak gördüklerinden ikna ve tatmin olmadığını da kaydeden gazeteci Tanır'a göre Amerikalılar Türkiye'den gelen evraklardan mutlu da olmadı.

Şimdi Erdoğan ve AKP liderliğine koşulsuz itimat eden milyonlar soruyor: 3 yıldır propagandasını yaptığınız ve iç kamuoyunu uyutmakta kullandığınız argümanlar, yoksa İngilizce'ye çevrilemeyecek kadar boş muydu?


<< Önceki Haber ABD'ye gönderilen iade dosyası 'yok artık' dedirtti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER