Adana'da halk otobüslerinde muavin dönemi sona erdi


Adana Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşıma yönelik yeni kararları yürürlüğe girdi. Şehirde artık özel halk otobüslerinde muavin çalışmayacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararları ile halk otobüslerinde muavin dönemi sona erdi, minibüslerde akıllı kart dönemi başladı. UKOME tarafından 2009'da alınan karar uyarınca, 21 Aralık 2015 tarihinden itibaren halk otobüslerinde muavin uygulaması kaldırılarak, ücretler elektronik biletle ödenmeye başlandı. Ayrıca yeni dönemde, yolcu taşıma kapasitesi maksimum 16 kişi olacak olan minibüslerde yolcu ücretleri akıllı kart sistemi üzerinden tahsil ediliyor.

Adana'da toplu taşıma sisteminde bir düzenin sağlanması ve günlük gerçekleşen yolcu sayısının takip edilebilmesi için başlatılan uygulamada, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından denetimler de başladı. Araçların şoför mahallini ve yolcuları gösterecek şekilde 2 adet kamera sisteminin kurulacağı denetim sisteminde, görüntüler en az 30 gün depolanabilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da halk otobüslerinde muavin dönemi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER