Adana inşaat fuarı yarın kapılarını açıyor

Adana inşaat fuarı yarın kapılarını açıyor

Adana 10. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı Adana İnşaat 2016, yarın kapılarını açıyor.

TÜYAP Fuar Alanı'ndaki fuarla ilgili olarak paydaşlar tarafından bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya TÜYAP Adana Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş dernek idarecileri katıldı.

Programda konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü, inşaat, yapıda yenilikler, IHS ve kent fuarının bölgesel anlamda sektörün en önemli pazarlama etkinliği olacağını, sektörün iç-dış satışlarına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Fuarda izolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerinin bulunacağını ifade eden Ersözlü, "Bunun yanında çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına kadar yüzlerce ürün konsepti ile ziyaretçilerimizin beklentilerini karşılayacaktır." dedi.

Fuara TÜYAP'ın Mısır, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya ofisleri aracılığı ile işadamlarının davet edildiğini anlatan Ersözlü, "Fuarımızı ziyaret eden yabancı misafirlerimiz ile fuar katılımcılarımızın ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekleri özel bir alan organize edilmiştir. Ayrıca yurt içinden Adana, Mersin, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Konya, Nevşehir, Aksaray, Malatya, Karaman ve Hatay başta olmak üzere 40'a yakın ilden gelecek inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve işadamları katılımcı firmalarımızla iş bağlantıları kuracaktır." ifadelerini kullandı.

Ersözlü ayrıca, fuarı bu sene 40 kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini vurguladı.

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ise fuarın malzeme, yapabilirlik veya müşteriyle buluşma açısından çok önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. 26 Mayıs 2016'da 5544 sayılı yasa gereği sertifikası olmayan işçilerin sektörde çalışamayacağını anlatan Gürsesli, "Bu tarihten sonra bu belgeye sahip olmayan her işçiden 500, işverenden de adam başı 5 bin TL ceza kesilecek. Sektörde kimsenin bundan haberi yok. Bu nedenle biz de fuarı fırsat bilerek bunu işlemeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da fuarın kentin tanıtımına katkısı açısından önemi olduğunu anlattı. Fuar devam ettiği sürece Adana'ya katkısının olacağını söyleyen Vursavuş, daha sonraki fuarlarda sokaktaki vatandaşı da fuara çekmek için değişik yenilikler yapmak gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Adana inşaat fuarı yarın kapılarını açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER