Adana'nın tanıtım odaklı kalkınması ATAK AŞ ile sağlanacak


Adana'ya hak ettiği düzeyde ve profesyonelce bir tanıtım imkânı sunmak amacıyla Adana Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma (ATAK AŞ)'nin tanıtımı bir otelde düzenlenen toplantıyla yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan ve aynı zamanda ATAK AŞ'nin yönetim kurulu başkanlığını da üstlenen Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana'nın kültürden ekonomiye, tarımdan sanayiye bölgenin ve Türkiye'nin öncü kenti olduğunu belirterek, Adana'nın tanıtım eksikliğini gidermek, tanıtım odaklı bir kalkınma programı yürütmek için ATAK AŞ'yi kurduklarını söyledi.

Yeni dönemde kalkınma noktasında artık şehirlerin yarışır hale geldiğinin altını çizerek, Adana'nın en büyük ekonomi temsilcileri olarak, yurt sathına yayılacak bu kalkınma hamlesinden daha çok pay alma konusunda görevleri olduğunu ifade etti. Bu görevin göstergelerde 8 ila 16. sıralar arasında olan Adana'yı tekrar ilk 4 şehir sıralamasına yükseltmek olduğunun altını çizen Menevşe, "Adana, kültürden ekonomiye, tarımdan sanayiye bölgenin ve Türkiye'nin öncü kentidir. Bu köklü geçmiş ve birikimin yanında Adana gelecek vizyonuyla da eşsizdir. Bununla birlikte kentimizin 1980'ler sonrasında büyüme ve gelişme trendinde hız kestiği bir gerçektir. 1980-1990 arasında devam eden ihracata dönük üretim atağına Adanalı işletmeler makro ve entegre yapıları nedeniyle adapte olamamıştır. Sektörler ve ürünler bazında yaşanan değişime, büyük işletmelerden oluşan sanayisiyle Adana, ayak uyduramamış ve atalet içerisine düşmüştür. Böyle köklü ve tecrübeli bir geçmişe sahip olan Adana'nın gelişmede yavaşlaması kolay açıklanabilir değildir." dedi.

Adana'nın bu hale gelmesinin ekonomisinin, esnekliği zayıf, adaptasyonu ağır olan büyük ölçekli işletmelerden oluşması ile tanıtım eksikliğinden kaynaklandığının altını çizen Menevşe, "Kalkınma yatırımla ve tanıtımla olur. Tanıtım yetersiz ise yatırım olmaz, yatırım yetersiz ise kalkınma olmaz. Biz de Adana iş dünyası olarak kentimize karşı hissettiğimiz bir vefa duygusuyla bu tanıtım eksikliğini gidermeye karar verdik. Adana'ya hak ettiği düzeyde ve profesyonelce bir tanıtım imkanı sunmak için kurumsal bir yapı oluşturmayı hedefledik. Dinamik ve profesyonel bir hareket kabiliyeti sağlamak üzere özel sektör temsilcileri Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, ve Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi olarak bir araya geldik ve Adana Tanıtım ve Kalkınma Anonim Şirketi, kısa adıyla ATAK AŞ'yi kurmaya karar verdik. bu şirketi kurmaktaki amacımız, Adana'nın tanıtımı ve kalkınması için somut projeler yapmak, yurtiçi ve dışında sürekli, sürdürülebilir, tanıtım odaklı bir kalkınma programı yürütmektir." ifadelerini kullandı.

Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte ATAK AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Portakal Çiçeği Karnavalı fikir babası ve Toyoto CEO'su Ali Haydar Bozkurt da birer konuşma yaparak birlik ve destek çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından ATAK AŞ Genel Müdürü İlhami Günsel katılanlara şirketin amaçları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER