Adana Tarım Fuarı, ziyaretçiyle dokuzuncu kez buluşuyor


Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen Adana Tarım Fuarı, 18 Kasım Çarşamba günü saat 12.00'da Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak. Bir çok kurumun destek verdiği organizasyon kapsamında Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi, Sera-Bahçe ile Seracılık Bahçecilik Fidancılık Tohumculuk Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarları gerçekleştirilecek. 25 bin metre karelik alanda hazırlanan fuarda tarımın her alanında ihtiyaç duyulacak donanım, geniş ürün çeşidi ve son teknolojik ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Divan Otel'de yapılan basın toplantısında konuşan Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Adana Tarım Fuarı'nın bölgenin en büyük fuarı haline geldiğini söyledi. Yerli ve yabancı birçok firmanın fuarda buluşmasının Adana'nın bölge sektördeki önemli yerini gösterdiğini belirten Ersözlü, "Geçen yıla göre fuar katılımında yüzde 13 büyümeyle fuarlarımızı açıyoruz. 12 ülkeden, 223 firma ve firma temsilciliğinin de katılımı ile hazırlanan Tarım ve Sera Bahçe Fuarları bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olmuştur. Geçtiğimiz yıl 145 binin üzerinde kişinin gezdiği fuara bu yıl 45 ilden ve yurt dışından 175 bin civarında ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir." dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Kandemir de 539 bin hektarlık alanıyla ülkenin ve dünyanın en önemli üretim merkezlerinden birinin üzerinde tarım yaptıklarını kaydetti. Tarım fuarlarının bir kentin üretim üssü pozisyonunda olduğuna dikkat çeken Karademir, bundan dolayı bu girişimin Adana ekonomisine ciddi katkılar sunacağını ifade etti. Karademir, 2016'da ilde Tarım Kongresi hayata geçirerek, fuarın daha etkin noktalara taşınacağını dile getirdi.

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, fuara büyük bir stantla katıldıklarını anlattı.

Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana'yı tarımın başkenti olarak tanımladı. Yurt içi ve dışından buraya gelen insanların kentin gelişimine olumlu destekler sağladığını hatırlatan Bilgiç, "Tarım Fuarı'nın her yıl daha da geliştiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Gerçekten bir emek var. Emek olmadan ortaya güzel şeyleri koyamıyorsunuz. Hep bardağın boş tarafını bakmamak lazım. Güzel şeyleri takdir etmek gerekir." şeklinde konuştu.

Girişin ücretsiz olduğu Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları, 18 - 21 Kasım 2015 tarihleri arasında 09.30 - 18.00, 22 Kasım 2015 günü ise 09.30 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Tarım Fuarı, ziyaretçiyle dokuzuncu kez buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER