Aday öğretmenler yemin ederek, mesleğe başladı


Adana'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde aday öğretmenler Türk bayrağı üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan Çok Sesli Koro'nun seslendirdiği Öğretmen Marşı, Ceylan ve Avcı türküleri beğeniyle dinlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kendisini öğrencilerine adamış, yaptıkları işin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek olan; özveri, sabır ve hoşgörü sahibi öğretmenlerin gününü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Konuşmasını "Bizler 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' diyen bir medeniyetin çocuklarıyız." ifadeleriyle sürdüren Akpınar, "Gözümüzün nuru, sevgi bahçemizin çiçekleri olan çocuklarımızı sabırla, emekle, sevgiyle, ilimle işleyip yetiştirerek onları yarınlara hazırlayan öğretmenlerimiz, yeni nesillerden eşsiz eserler çıkaracak. Her alanda gelişmiş, güçlü bir Türkiye'nin en önemli mimarları olacaklardır." dedi.

Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, İl Milli Eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda 2015'te emekliye ayrılan öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgesi' verildi. Daha sonra öğretmenler ve öğrenciler arasında yapılan futbol, badminton, tenis, resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Öğretmenlerden oluşan Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi alkış topladı. CİHAN
<< Önceki Haber Aday öğretmenler yemin ederek, mesleğe başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER