Adaylıkları kaldırılan 36 öğretmen yemin ederek mesleğe adım attı


İzmir'in Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, adaylıkları kaldırılan 36 öğretmen, Türk bayrağına el basıp yemin ederek asaletlerini aldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamındaki törende, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından öğretmenler tarafından hazırlanan klip seyredildi. Bütün öğretmenlerin gününü kutlayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, "Eğitimin tarihi, insanlık tarihi kadar eskidir. Modern anlamda eğitim, yazının bulunuşuyla başlar. Yazı ve kitap, eğitimin temel amacıdır." dedi.

Eğitim sisteminin en stratejik parçasının okul örgütü, onun en önemli iki parçasının da öğretmen ve öğrenci olduğunu anlatan İl Müdürü Bardakcı, "Anaokulundan üniversitenin bitimine kadar süren eğitim hayatında, zamanın büyük bölümünü birlikte geçiren öğretmen ve öğrenci arasında dinamik bir ilişki vardır. Öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişki öğrencinin akademik başarısını, mesleki tercihlerini ve gelişimini, psikososyal gelişimi ve ruh sağlığını büyük ölçüde etkilemektedir. Öğretmen, geleceğe hükmeden insandır." diye konuştu.

Törende ayrıca Öğretmenler Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları ve semazen gösterileri de büyük ilgi gördü. CİHAN
<< Önceki Haber Adaylıkları kaldırılan 36 öğretmen yemin ederek mesleğe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER