Protestan Kilisesi Pastörüne suikast hazırlığı davası yine ertelendi


İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali'ye yönelik olarak 2013 yılında polisin ortaya çıkardığı suikast hazırlığı ile ilgili tutuksuz 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır'daki konuyla ilgili bir soruşturmanın tamamlanmaması sebebiyle duruşma 18 Şubat'a ertelendi. Karaali, "Geride kalan yaklaşık 2 yıl sanıkların serbest olmaları, bizim açımızdan büyük rahatsızlık oluşturmakta." dedi.

İzmit'te 2013 yılında İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali ve kilise üyelerine yönelik düzenlenmek istendiği ileri sürülen suikast girişimi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son anda önlenmişti. Polis, 2013 yılı Nisan ayında uzun süre kilisede ibadetlere katılan 11 kişinin Pastör Emre Karaali ve kilise üyelerine suikast planladığını tespit etti. Olayla ilgili telefon dinlemelerine de takıldığı belirtilen şüphelilerden 7'si hakkında dava açıldı, bunlardan 1'i tutuklandı. Bu tutuklu da bir ay sonra tahliye edildi.

Konuya ilişkin Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava devam ediyor. Bugünkü duruşmaya, İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali, avukatı Işıl Çetin, müşteki sanık Kadriye Bayrak ve avukatı Gamze Uslu Kılıç katıldı. Daha önceki duruşmalarda mahkeme heyeti, konuyla ilişkili olduğu belirtilen Diyarbakır'daki bir soruşturmanın tamamlanmasını, ardından sonucun dosyaya eklenmesini istemişti. Söz konusu o soruşturmanın tamamlanmaması nedeniyle duruşma 18 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

Duruşma sonunda gazetecilere açıklama yapan İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali, "Geride kalan yaklaşık 2 yıl sandıkların serbest olmaları, bizim açımızdan büyük rahatsızlık oluşturmakta. Birçok kez mahkemeden talep ettiğimiz sanıkların tutuklu yargılanma talebi mahkeme tarafından uygun görülmemiştir. Bugün görülen davada yine aynı sebepten bahsi geçen kamu görevlilerinin ifadeleri henüz mahkemeye ulaşmadığı için erteleme talep ettik." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Protestan Kilisesi Pastörüne suikast hazırlığı davası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER