Adliyede kan bağışı kampanyası


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılayı, İstanbul Adalet Sarayı'nda kan bağışı kampanyası başlattı. 5 bin ünite kanın hedeflendiği kampanyada, kan bağışının önemine dikkat çekilecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da kan bağışında bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başlayan kan bağışı kampanyasının açılışını Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Sadioğlu yaptı. 3 gün sürecek kampanyada, başsavcısı vekilleri, hakimler, savcılar ve adliye çalışanları kan bağışında bulunacak. Kan bağışı organizasyonu ile 5 bin ünite kan bağışı hedefleniyor.

Kampanyada kan bağışında bulunan Hadi Salihoğlu, "Kızılay'ın bu halkımıza vermiş olduğu en güzel imkanlardan biri olan kan bağışlama ve kan verme kampanyasında bizimde adliye olarak bir tuzumuz olsun dedik. Gerçi kırmızı kurdele kesince eleştiriyorlar beni. Ama her halde bu sefer eleştirmezler. Çünkü hayırlı bir konu için kesiyoruz. Adliyemizde bulunan ekip günde ortalama 30-40 şişeye yakın kan bağışı alıyor. Buda eğer bir katkıda bulunuyor ise ne mutlu bize. En başta ben olmak üzere şimdi kan vereceğiz. Bu kampanyada bir katkımız olursa ne mutlu bize." dedi.

Ülkenin dört bir tarafında kan bağışı etkinlikleri gerçekleştirdiklerini anlatan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Kızılay'ı Türk insanının kan ihtiyacını gidermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 850 bin ünite kan toplamak suretiyle insanlara şifa olduk. İnşallah bu yıl 2 milyon üniteye yakın kan toplayarak Türkiye'de kan ihtiyacını tam olarak karşılayacağız." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Adliyede kan bağışı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER