Af paketinde gözler Meclis'te

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "infaz indirimi" diye bilinen af paketinin yeni yasama döneminde Meclis’in ilk maddelerinden biri olacağını söyledi. Gül, "Alternatifli çalışmalarımızı yaptık. İnfaz sürelerinin tek tek masaya yatırılması, şartlı tahliye gibi ancak son kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi verecektir.” dedi.

SHABER3.COM

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara Hâkimevi’nde bir araya geldiği yargı muhabirleriyle yeni adli yıl ve bakanlığın çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Gül, "infaz indirimi" olarak bilinen düzenlemesinin yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ilk maddelerinden biri olmasını beklediklerini söyledi.

GÜL: TUTUKLAMADAKİ KEYFİLİĞİ KALDIRACAK DÜZENLEMELER İÇERİYOR

Gül, “Alternatifli çalışmalarımızı yaptık. İnfaz sürelerinin tek tek masaya yatırılması, şartlı tahliye gibi ancak son kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi verecektir. Ayrıca yargı reformunda birinci paketimiz düşünce ve ifade özgürlüğünü güvenceye alıcı, tutuklamadaki keyfiliği kaldıran düzenlemeler içeriyor." dedi.

Gül, Meclis’e gelecek ilk pakette soruşturma aşamasında tutukluluk için üst sınırın "altı ay" şeklinde belirleneceğine işaret ederek, "Terör suçlarında tutukluluk süresi diğerlerinden daha uzun olacak.” dedi.
<< Önceki Haber Af paketinde gözler Meclis'te Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER