Afganistan'da deprem tedirginliği kameralara böyle yansıdı


Afganistan'ın Hindukuş Dağları'nda meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar yaşamını yitirenlerin sayısı 35'e yükselirken, en az 272 kişinin yaralandığı bildirildi. Deprem anında iş yerlerinde ve marketlerde bulunan vatandaşların kaçışları güvenlik kameralarına yansıdı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, deprem merkezi ülkenin kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Curm ilçesi olduğu açıklandı. Şu ana kadar ölü sayısının 37 olduğunu ve en az 272 kişinin de yaralandığını ifade edildi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Tahhar vilayetinde deprem sırasında bir okuldaki kız öğrencilerin panik halinde kaçmaya çalışması üzerine yaşanan izdihamda 12'si öğrenci toplam 13 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi Badahşan'da, 7 kişi Nangarhar'da ve bir kişi de Kunar vilayetinde yaşamını yırttırdığı belirtildi.

Deprem, yerel saat 13.40 sularında meydana geldi. Yetkililer, son yılların en şiddetli depremi olduğunu kaydetti. Deprem anı başkentteki güvenlik kameralarında an be an kaydedildi.

Öte yandan Afganistan İcra Reisi Dr. Abdullah Abdullah, söz konusu depremle ilgili acil toplantı düzenleyerek, deprem sonrası titreşimlerinde meydana gelme ihtimali olduğunu dile getirirken, halkın daha dikkatli olmaları gerektiği çağrısında bulundu.

Afganistan İçişleri bakanlığı Sözcüsü Siddik Siddiki, yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin yaralılara yardım etmek için görevlendirdiklerini yazdı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, merkez üssü Afganistan'ın başkenti Kabil'in 254 kilometre kuzeydoğusundaki Hindukuş Dağları olan depremin yerin 212,5 kilometre altında meydana geldiğini açıklamıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'da deprem tedirginliği kameralara böyle yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER