Afganistan'da Yargıtay Başkanı'nın aracına bombalı saldırı: 1 ölü, 8 yaralı


Afganistan'ın doğusundaki Logar vilayetinin merkezi Pul-i Alem şehrinde Yargıtay Başkanı Hakikurahman Hakmal'ın bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda bir polisin hayatını kaybettiği, Yargıtay Başkanı olmak üzere 4'ü hakim toplam 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Logar Valiliği Sözcüsü Muhammet Salim Salih basına yaptığı açıklamada, olayın yerel saatle sabah 09.00 sularında meydana geldiğini ifade etti. Salih, yol kenarındaki bir motosiklete yerleştirilen bombanın, Logar Yargıtay Başkanı Hakikurahman Hakmal ve hâkimlerin de bulunduğu aracın geçisi sırasında patlatıldığını kaydetti. Salih, patlama sonucu bir polisin öldüğünü, Yargıtay Başkanı olmak üzere 4'ü hâkim 8 kişinin de yaralandığını aktardı. Saldırıda, aracın kullanılmaz hale geldiğine dikkat çeken Salih, yaralılardan durumu ağır olanların tedavi edilmek üzere başkent Kabil'e gönderildiğini belirtti.

Öte yandan Taliban Sözcüsü Zebiullah Mücahit yazılı olarak saldırıyı üstlendi. Mücahit, ölenler arasında hâkimlerin de olduğunu öne sürdü. CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan'da Yargıtay Başkanı'nın aracına bombalı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER