Afyon'da dere ıslahı için kesilen ağaçlar yargıya taşındı


Afyonkarahisar'ın Yaylabağı beldesinde dere yatağı ıslahı için arazilerinde bulunan ağaçların izinsiz kesildiğini iddia eden bazı vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarma, savcılığın talimatı üzerine beldede inceleme yaparak fotoğraflarla tutanak tuttu.

İddiaya göre, 20 gün önce belediye tarafından DSİ'nin yapacağı dere ıslahı için güzargahda bulunan yaklaşık bine yakın ağaç kesildi. Ancak kendilerine bilgilendirme yapılmadığını, hukuksuz bir işlem yapıldığını belirten bazı vatandaşlar, belediye ve DSİ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarma, 2012 yılında DSİ tarafından projesi hazırlanan ve bu yıl da ödeneğiyle birlikte yatırım programına alınarak ihaleye çıkılan 2,3 kilometrelik dere ıslahı alanında inceleme yaparak fotoğraflarla tutanak tuttu.

"GENEL BİR TOPLANTI YAPILDI"

Yaylabağı Belediye Başkanı Niyazi Akgedik, iddiaların asılsız olduğunu, projenin kendisinden önceki belediye başkanı döneminde hazırlandığını ve şimdi de DSİ tarafından hayata geçirildiğini söyledi. Bu konuda daha önce beldede ilan vererek hak sahipleriyle bir toplantı düzenlendiğini ifade eden Akgedik, "Bu toplantıda DSİ yetkilileri de vardı. Konuşuldu ve kimseden itiraz gelmedi. Biz de DSİ'nin işini kolaylaştırmak için ağaçların kesimi ve taşıma işi konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Şimdi de sadece birkaç vatandaş bu işten haberleri olmadıkları gerekçesiyle yargıya başvurmuştur." dedi. Amaçlarının 4 milyon liralık bir yatırımı beldeye kazandırmak olduğunu belirten, Akgedik, 300 kişiden ancak 3 kişinin bu işe itiraz ettiğini, bu kişilerin de ağaçları kesilirken olay yerinde olduğunu ve belediyenin traktörleriyle evlerine kadar götürüldüğünü öne sürdü.

Savcılığa başvuran Ş.Ö. ise kendilerine hiçbir resmi tebligat yapılmadan, ölçüm, tespit yapılmadan ağaçlarının kesildiğini, ilgililerin görevlerini kötüye kullandığını iddia etti. Ş.Ö. verdiği dilekçede, "Belediyenin tarla sahiplerini tek tek çağırıp verilecek olan zarar ve ağaç bedellerinin ödenip ödenmeyeceği konusunda bilgilendirme yapıp yapmadığının sorulmasını istiyorum. Bugün 30 ağaç olur, yarın 10 bin ağaç olur. Herkes kafasının istediği şekilde istediğini yapabilir mi? Hukuk devletinde şahısların mal ve can güvenliği, dokunulmazlığı teminat altına değil midir? ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'da dere ıslahı için kesilen ağaçlar yargıya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER