268 doktor adayı beyaz önlük giydi

268 doktor adayı beyaz önlük giydi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan 268 öğrenci, düzenlenen törenle 'beyaz önlük' giydi.

ÇÜ Tıp Fakültesi'nde geleneksel olarak düzenlenen 'Beyaz Önlük Giyme' töreni Hipokrat Konferans Salonu'nda yapıldı. Törene, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Tıp Fakültesi'ni 1977 yılında birincilikle bitiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Çetin, öğrencilik yıllarına dair anılarını paylaştı.

Daha sonra kürsüye gelen Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz, öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini kutladı. Prof. Dr. Özcengiz, "38. yıl mezunlarını veren ve 44 yılı geride bırakmış bir olan Çukurova Üniversitesi köklü saygın geçmişi olan bir kurum. Onun için bu kurumda bulunuyor olmanız sizler için çok onur ve gurur verici. Lütfen bunu hiç unutmayın." dedi.

Öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesiyle, tıp fakültesine yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları, Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz liderliğinde beyaz önlük andını okudu.

Tören, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Aksoy'un ilk dersi vermesiyle sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 268 doktor adayı beyaz önlük giydi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER