Afyonkarahisar'da okullarda onarımlar bitmeden eğitim sezonu başladı


Afyonkarahisar'da iki cumhurbaşkanı, bürokrat ve siyaset adamı yetiştiren Afyon Lisesi'nde yaşanan genel onarım, spor salonu, internet gibi sorunların diğer okullarda da yaşandığı ortaya çıktı. Bazı okullarda tamir, tadilat ve inşaat gibi genel onarımların henüz tamamlanmadığı, öğrencilerin eğitimde zorluk çekerken. velilerin de bu duruma tepki gösterdiği belirtildi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyonkarahisar'da yeni eğitim öğretim döneminde okullarda öğretmen açığı, derslik, spor salonu eksiklikleriyle birlikte bazı okulların genel onarımlarının da tamamlanamadığını söyledi. Şenol, okul bahçelerinin çöp içinde, inşaat artıklarıyla dolu ve sınıfların toz toprak içinde olduğunu, pek çok okulda temizliğin velilere düştüğünü kaydetti. Şenol'un verdiği bilgiye göre, Sandıklı ilçesinde Atatürk İlkokulu'nun yeni binasının çevre düzenlemesinin yapılmadığı gibi, okul bahçesinde diken ve otların bulunuyor. Atatürk büstü ve Türk Bayrağı'nın ve bayrak direği de yok. Bunun dışında bazı okullarımızda tuvalet, derslik ve çatı tamir ve tadilat işlemleri henüz tamamlanmadı.

Şenol, devlet okullarının elektrik, su, doğalgaz, su borcunu ödeyemez durumda olduğunu, okulların bağışlarla ayakta durmaya çalıştığını ileri sürdü. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Camı kırık olan, badanası yapılamayan, kırtasiye masrafları karşılanamayan, sobayla, tezekle ısınan, tadilat masraflarını karşılayamayan, laboratuvarı, kütüphanesi hatta bilgisayarları olmayan, güvenliği sağlanamayan okullarımız çok sayıdadır."

ÇALIŞMALARIN DEVAM ETTİĞİ OKULLARDAN BAZILARI

Velilerin tepkisine neden olan Süleyman Demirel Fen Lisesi'nde spor salonu, yemekhane, konferans salonu, dersliklerde tamirat, tadilat ve ısı yalıtım çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerin eğitim gördüğü bina ise henüz tamamlanmadığında eğitim ve öğretim konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Genel onarımların 2 ay daha devam edeceği belirtiliyor. Özlem Özyurt Ortaokulu'nda ise akıllı tahta uygulaması projesi kapsamında başlayan tesisat, kanal açma çalışmaları ise henüz tamamlanmadı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde ise okul bahçesine inşaat edilen kapalı spor salonu ise yarım kalmış durumda. Öğrenciler, spor derslerini ve sosyal aktivitelerini sağlıklı bir şekilde yürütemiyor. Uydukent Mesleki ve Teknik Lisesi'nde de bina genel onarım çalışmaları hala devam ediyor.

HATİPOĞLU: BİRÇOK BRANŞTA ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Afyonkarahisar'ın eğitime yatırım yapılan illerin başında geldiğini belirten Aktif Eğitim-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu da yapılan yatırımların ilin sorunlarını ortadan kaldırmaya yetmediğini söyledi. Hatipoğlu, Afyonkarahisar merkezdeki bazı okullar da hala ikili eğitim yapıldığını ve bazı okullarda yığılmalar yaşandığını kaydetti.

Abdullah Hatipoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "İlimiz Ege bölgesinde büyük şehirlere yakın kavşak bir noktada bulunmasına rağmen ilimizde birçok branşta öğretmen açığı bulunuyor. Ücretli öğretmenlik gibi hiçbir meslekte bulunmayan bir kadro ihdas edilmiş. Ücretli doktor, ücretli polis, ücretli mühendis olmadığı halde maalesef ücretli öğretmen var. Eğitimin lokomotifi öğretmendir. Öğretmen açığı kapatılmadan, öğretmene gereken önem verilmeden eğitim öğretimde istenilen düzeye ulaşılamaz."

DEMİREL ve SEZER'İN MEZUN OLDUĞU LİSEDE İNTERNET VE SALON YOK

Tarihinde Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer gibi iki cumhurbaşkanı, genelkurmay başkanı, birçok siyasetçi ve sanatçının yetiştiği tarihi Afyon Lisesi'nde internet alt yapısı olmadığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca, Demirel, tarafından yaptırılan okul bahçesindeki kapalı spor salonun zemininde meydana gelen çökme ve yarıklar için 4 yıldır depreme dayanıklılık testi raporları alınamadığı için kapalı tutulduğu belirtilmişti. Eksiklikleri okulun açılış törenin öğrenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, duruma sinirlenmiş ve eksikliklerin hemen giderilmesi talimatı vermişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Afyonkarahisar'da okullarda onarımlar bitmeden eğitim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER